31 Μαΐ 2013

Εκτός ελέγχου η ανεργία

Εξαιρετικά δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις που γίνονται αναφορικά με την πορεία της ανεργίας στηνΕλλάδα, την επόμενη μέρα των ανακοινώσεων της Τράπεζας της Ελλάδας, μέσω... της ετήσιας έκθεσης της.


Η εκτίμηση της ΤτΕ για τη διαμόρφωση του δείκτη στο 28% μπορεί να έκανε αίσθηση, ωστόσο, σύμφωνα με ανεξάρτητους παρατηρητές, δεν απεικονίζει απόλυτα την πραγματικότητα, η οποία είναι πιο σκληρή, ως προς αυτό το μέτωπο.

Όπως επισημαίνεται, στην πραγματικότητα, το ποσοστό της ανεργίας είναι ακόμα μεγαλύτερο, ήδη, καθώς συγκρατείται από τις λεγόμενες ελαστικές μορφές απασχόλησης, που έχουν κάνει εμφανή την παρουσία τους σε όλο το φάσμα του επιχειρείν στη χώρα μας. Αν δεν υπήρχε αυτή η προκάλυψη, τότε ο δείκτης θα είχε σκαρφαλώσει σε απίστευτα ύψη, ήδη από τώρα.

Είναι ενδεικτικό ότι σε ορισμένες από τις αποκαλούμενες “ευπαθείς” ομάδες, όπως οι νέοι και οι γυναίκες, η ανεργία χτυπάει πλέον 50αρια, με τις προοπτικές να διαγράφονται περισσότερο δυσοίωνες σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν.

Όπως επισημαίνεται - κι αυτό είναι χαρακτηριστικό του κλίματος - «αν δεν υπήρχε και η αδήλωτη εργασία, κανείς δεν θα ήξερε που θα έφτανε το μέγεθος του προβλήματος».


parapolitika.gr

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ











Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ