28 Μαΐ 2013

Εργαστηριακοί έλεγχοι σε τρόφιμα από την Περιφέρεια Πειραιά

Οι ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, σε συνεργασία με την Α΄ Χημική Υπηρεσία Πειραιά, στο πλαίσιο των στοχευμένων ελέγχων σε όλο το φάσμα της τροφικής αλυσίδας, πραγματοποίησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα 22 δειγματοληψίες σε ευπαθή τρόφιμα ζωικής προέλευσης ευρείας κατανάλωσης. Ειδικότερα ελήφθησαν:

*        Δέκα δείγματα με γαρίδες, καβούρια, μύδια αποφλοιωμένα και θράψαλα εγχώριας παραγωγής. Μετά τη χημική τους εξέταση βρέθηκαν δύο δείγματα γαρίδων με αυξημένες ποσότητες θειωδών (συντηρητικών), σε συγκεντρώσεις πολύ υψηλότερες, των ανώτατων επιτρεπτών ορίων. Τα παραπάνω προϊόντα χαρακτηρίστηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.
*        Δύο δείγματα σκευασμάτων ταραμά από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις παραγωγής, αρμοδιότητας της περιοχής ευθύνης μας. Μετά τη χημική τους εξέταση για ανίχνευση χρωστικών ουσιών βρέθηκαν κανονικά.

Δέκα δείγματα παγωτών από σημεία λιανικής πώλησης, για τον προσδιορισμό λιπαρής ύλης και επιβεβαίωση της ταυτότητάς τους, για την αποτροπή παραπλάνησης του καταναλωτή. Τα αποτελέσματα των συγκεκριμένων δειγμάτων αναμένονται.


Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ











Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ