4 Ιουν 2013

Τόκοι έως 250 ευρώ δεν αναγράφονται στη δήλωση

Στην αναζήτηση της νομικής φόρμουλας για την απαλλαγή των φορολογούμενων από την υποχρέωση δήλωσης εισοδήματος από τόκους έως 250 ευρώ βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών. 


Η αρχική πρόθεση του ΥΠΟΙΚ ήταν να εκδοθεί σχετική εγκύκλιος ή υπουργική απόφαση με την οποία θα ρυθμίζονται όλα τα θέματα που αφορούν τη δήλωση των αυτοτελώς φορολογούμενων ή απαλλασσόμενων από την φορολογία εισοδημάτων στην φετινή φορολογική δήλωση εν  μέσω της οποίας θα ρυθμιζόταν και το ζήτημα των τόκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το ΥΠΟΙΚ υπήρξαν και εισηγήσεις για κατάθεση σχετικής διάταξης στη Βουλή. Σε κάθε περίπτωση πηγές του υπουργείου Οικονομικών σημειώνουν ότι ανεξαρτήτως της νομικής φόρμουλας που θα επιλεγεί από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ έχει ξεκαθαριστεί ότι εισόδημα από τόκους έως 250 ευρώ ανά φορολογούμενο δεν είναι υποχρεωτικό να δηλωθούν και κατά συνέπεια να αναζητηθούν οι σχετικές βεβαιώσεις πληρωμής τόκων από τους φορολογούμενους. Επίσης, έχει ξεκαθαριστεί από το ΥΠΟΙΚ ότι όσον αφορά τους τόκους που έχουν πληρωθεί σε κοινούς λογαριασμούς το ποσό των τόκων μπορούν οι συνδικαιούχοι να το επιμερίσουν κατά τη βούλησή τους σε σχέση πάντα με το ποιος είναι ο πραγματικός δικαιούχος των καταθέσεων.

Όσον αφορά τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων η σύσκεψη της τρικομματικής επιτροπής που ήταν προγραμματισμένη για αύριο Τρίτη αποφασίστηκε να μεταφερθεί την Τετάρτη προκειμένου να ολοκληρωθούν οι εναλλακτικές προτάσεις του ΥΠΟΙΚ για την φορολόγηση των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι την Τετάρτη στη σύσκεψη της τρικομματικής θα συμμετάσχει και ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας ο οποίος και θα παρουσιάσει προφορικά στους εκπροσώπους των κομμάτων τα σενάρια για την φορολόγηση των αγροτών. Γραπτές προτάσεις με το τελικό πόρισμα του ΥΠΟΙΚ στην τρικομματική αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Σπύρος Δημητρέλης



Πηγή:www.capital.gr

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ
Πηγή:www.capital.gr







Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ