29 Ιουν 2013

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς για το κίνημα «Χωρίς Μεσάζοντες»,

«Θεωρούμε ότι οι αγορές χωρίς μεσάζοντες, είναι παράνομες, καθιστούν σε σαφή μειονεκτική θέση το στεγασμένο εμπόριο και κυριολεκτικά προσβάλλουν τα μέλη μας, που πωλούν τα ίδια είδη με αυτά που πωλούνται στις συγκεκριμένες αγορές, πληρώνοντας όμως μισθοδοσίες, ενοίκια, φόρους, τέλη, εισφορές, λογαριασμούς ΟΤΕ, ΔΕΗ, χαράτσια και άλλα λειτουργικά έξοδα. Τα μικρά καταστήματα, θα μπορούσαν να πετύχουν σαφώς καλύτερες τιμές, εάν δεν είχαν όλες αυτές τις υποχρεώσεις-θηλιές, που δεν τους επιτρέπουν να ανταπεξέλθουν στην συνεχώς επιδεινούμενη κρίση και συνεχώς καταρρέουν.

Στον Εμπορικό Σύλλογο Πειραιά στεκόμαστε διαχρονικά στο πλευρό του καταναλωτή και αναγνωρίζοντας τη σημαντικότητα του ρόλου του και οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τα συμφέροντά του και μαζί του συνεχίζουμε τον αγώνα για την μείωση των τιμών και άμβλυνση των επιπτώσεων της σκληρής οικονομικής κρίσης. Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες πραγματικά προσπαθούμε να βοηθήσουμε την κοινωνία, αλλά πρέπει να δούμε όλες τις παραμέτρους.

Πρέπει επίσης να αναρωτηθούμε τι Κράτος επιθυμούμε και εάν θέλουμε να στέκεται με σεβασμό στα προβλήματα των πολιτών και να δίνει δίκαιες και αποτελεσματικές λύσεις όπου απαιτείται, χωρίς να δημιουργούνται ανισότητες και ποικιλόμορφα προβλήματα στην κοινωνία και στην οικονομία.

Σε κάθε περίπτωση θέλουμε νόμιμο εμπόριο, στάσιμο, στεγασμένο ή υπαίθριο. Η θέση μας είναι να τηρείται η νομιμότητα και να μην υπάρχει αθέμιτος ανταγωνισμός, που χαρακτηρίζει τις αγορές Χωρίς Μεσάζοντες , στις οποίες μάλιστα υπάρχει παντελής έλλειψη υγειονομικού και ποιοτικού ελέγχου των προς πώληση ειδών –και σε ορισμένες περιπτώσεις χωρίς τα απαιτούμενα παραστατικά- από τις αρμόδιες αρχές, που έχουν ως χρέος την διασφάλιση της υγείας του καταναλωτή.

Στην προσπάθειά μας να βρεθεί μια κοινή συνισταμένη, ώστε να λειτουργεί η αγορά νόμιμα και όχι κερδοσκοπικά, θεωρούμε ότι θα ήταν σκόπιμο να ενταχθούν οι εν λόγω πρωτοβουλίες στις λαϊκές αγορές, ώστε οι καταναλωτές να αγοράζουν τα προϊόντα απευθείας από πιστοποιημένους παραγωγούς και όχι από διανομείς, γεγονός που θα διασφαλίσει τόσο το οικονομικό συμφέρον, όσο και την ασφάλεια, την υγεία τους και βέβαια την τήρηση της νομιμότητας».


Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ
















Κάντε like το keratsinivoice στο facebook




Follow us στο twitter




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ