29 Ιουν 2013

ΤΟ ΑΛΣΟΣ ΔΗΛΑΒΕΡΗ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ ΑΝΑΠΛΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΪΚΟ ΛΑΟ

 Η καρδιά του Πειραιά χτύπησε δυνατά χθες, στο Άλσος Δηλαβέρη, σε μια πρωτόγνωρη γιορτή και συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Πειραιά, με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, κατά την παράδοση του αναπλασμένου Άλσους στον Πειραϊκό λαό και όχι μόνο.

Εκατοντάδες Πειραιώτισσες, Πειραιώτες και κυρίως νέοι και νέες της Ε΄ και Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας, διασκέδασαν χθες, στη συναυλία που τραγούδησαν εθελοντικά οι καλλιτέχνες: Αρσενίου Σάκης, Χρύσπα, Κυανός Κυριάκος, Πόπη Αστεριάδη και Ελένη Ροδά.
Επίσης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου ψυχαγώγησε τους επισκέπτες.



Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, τόνισε μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του:
«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι, όταν μιλούν τα έργα δεν χρειάζονται λόγια. Συνήθως οι πολιτικοί λέμε πολλά λόγια για να καλύψουμε τα μη έργα.
Θέλω να τονίσω ότι, το άλσος σήμερα παραδίδεται όχι μόνο στους Πειραιώτες, στις Πειραιώτισσες, στα παιδιά μας και στα εγγόνια μας, αλλά σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο Αττικής.
Εμείς, στον Πειραιά δεν συμβιβαζόμαστε να είμαστε πουθενά δεύτεροι. Δεν έχουμε τίποτα με άλλους Δήμους, με άλλες πόλεις, με άλλες περιοχές. Ο Πειραιάς, η καρδιά της εσωτερικής μετανάστευσης, είναι μια πόλη που δημιουργήθηκε για να είναι πρώτη και ο τροφοδότης της εθνικής μας οικονομίας.
Σήμερα, γιορτάζει η Ελλάδα της ελπίδας και της αισιοδοξίας.
Εδώ, ηττάται η Ελλάδα της κατήφειας, της γκρίνιας, της μιζέριας, η Ελλάδα της παραίτησης. Χρεοκοπήσαμε λέει, και λοιπόν; Πρέπει να αυτοκτονήσουμε; Ή να «σηκώσουμε τα μανίκια» και να δημιουργήσουμε;
Εμείς, επειδή έχουμε το δεύτερο, συγκρουόμαστε κυρίως με την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Αυτός είναι ο αντίπαλός μας, κανείς άλλος.
Ούτος ή άλλως, γνωρίζετε ότι ο υποφαινόμενος, όταν πήρε την απόφαση να είναι υποψήφιος Δήμαρχος του Πειραιά, παραιτήθηκε από την κεντρική πολιτική και είπε: το κόμμα μου τώρα είναι ο Πειραιάς. Όσοι με γνωρίζετε, ξέρετε ότι το εννοώ απόλυτα.
Θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση. Είμαστε μια Δημοτική Αρχή που φιλοδοξούμε να καταγράψουμε ένα έργο για τις επόμενες γενιές και όχι για τις επόμενες εκλογές. Πως είναι δυνατόν να καταγράψουμε έργο για τις επόμενες γενιές, αν δεν επικεντρώσουμε την προσπάθειά μας στους παιδότοπους; Αν δεν δώσουμε χώρους για τα παιδιά; Αν δεν καλύψουμε όλες τις οικογένειες του Πειραιά σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς; Αν δεν αποκαταστήσουμε όλες τις παιδικές χαρές;

Από ιδρύσεως του Δήμου Πειραιά υπήρχαν 34 παιδικές χαρές. Τις παραλάβαμε κατεστραμμένες. Δεν έφταιγε κανείς Δήμαρχος. Πολλές φορές, φταίει ο κακός μας εαυτός. Γιατί, εμείς, ο μπαμπάς, η μαμά, ο παππούς, η γιαγιά πρέπει να προσέχουμε την κούνια. Όχι μόνο τις ξαναφτιάξαμε όλες, σε αυτήν την διετία της οικονομικής κρίσης, αλλά δημιουργήσαμε 15 καινούργιες.
Από την αρχή, βάλαμε τον πήχη ψηλά. Είπαμε, ότι το πρώτο που θα κάνουμε είναι να ξεβρομίσουμε τον Πειραιά από ό,τι τον ρυπαίνει κυριολεκτικά και μεταφορικά. Γι αυτό πήραμε τη σκούπα πρώτα και καθαρίσαμε τον Πειραιά, για να είναι η πόλη μας η καθαρότερη πόλη.
Θέλω, δημόσια, σε αυτήν την μεγάλη γιορτή, να ευχαριστήσω τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους.
Φίλες και φίλοι, ορισμένοι νομίζουν ότι έχουμε στρατούς από αργόσχολους. Στη Διεύθυνση Πρασίνου και Κηποτεχνίας, δουλεύουν, όλοι και όλοι, 18 εργάτες για όλο το Δήμο και η ηλικία τους είναι κοντά στα όρια της συνταξιοδότησης. Θέλω να τους ζητήσω συγγνώμη γιατί είμαι πολύ πιεστικός, αλλά τους βάζω να δουλέψουν και για τα χρόνια που δεν δούλευαν. Και για όσο παραπάνω δουλεύουν, παίρνουν και τις υπερωρίες τους.
Αυτό το άλσος λοιπόν, κατασκευάστηκε πρώτον από τους εργαζόμενους. Δεύτερον, ο αείμνηστος Δηλαβέρης ανάμεσα στα άλλα που είχε προσφέρει στο Δήμο Πειραιά, ήταν και το προσωπικό του αυτοκίνητο. Ανάμεσα σε άλλα που είχε προσφέρει και δεν είχαν προλάβει κάποιοι να τα εξαφανίσουν. Το αυτοκίνητο ήταν σε μια τραγικά κακή κατάσταση. Κάναμε ένα διαγωνισμό στο «Βεάκειο», που έδινε τον ορισμό τι θα πει διαφάνεια. Αυτό που θα το πετούσαν, μας απέδωσε 405.000 ευρώ. Όλα αυτά τα χρήματα χρησιμοποιήθηκαν για το δικό του το άλσος, που το άφησε για τα παιδιά του Πειραιά.
Προλάβαμε, την τελευταία στιγμή, ανατρέποντας την απόφαση της ηγεσίας του Πράσινου Ταμείου, που τώρα έχει αντικατασταθεί και μπήκαμε και σε αυτό το πρόγραμμα. Πετύχαμε και τη μεγαλύτερη έκπτωση στο διαγωνισμό που κάναμε.
Φίλες και φίλοι, αυτό είναι το άλσος για τα παιδιά του Πειραιά και για τα παιδιά του Λεκανοπεδίου Αττικής.
Πολλοί δεν πίστευαν ότι μπορεί να γίνει ανάπλαση. Ερχόμουν εδώ τον Χειμώνα και το Φθινόπωρο και μου έλεγαν: Δήμαρχε δεν πιστεύουμε ότι θα γίνει. Τώρα οι πιο πολλοί μου λένε: Δήμαρχε, ξεπέρασες τις προσδοκίες μας. Υπάρχουν και κάποιοι που λένε: το φτιάξατε αλλά θα το συντηρήσετε; Και τι έπρεπε δηλαδή, να ηττηθούμε πριν το φτιάξουμε;
Λέμε λοιπόν, να κάνουμε ένα διαγωνισμό για να υπάρχει εδώ ένα αναψυκτήριο, να μπορεί κάποιος να πιει έναν καφέ, να προσφέρει στο παιδί του μια πορτοκαλάδα. Έρχονται κάποιοι με μεζούρες και λένε ότι αυτό δεν μπορεί να είναι παραπάνω από τόσα τετραγωνικά μέτρα, πρέπει να είναι τόσα.
Ο Πειραϊκός λαός έχει επιλέξει Δημοτική Αρχή και διαφεντεύει τα συμφέροντα του Δήμου. Αναδεικνύει και αξιοποιεί τη δημοτική περιουσία. Αποδεσμεύσαμε από τους καταπατητές και τα οικόπεδα στο Σχιστό και τα οικόπεδα στο στρατόπεδο Παπαδογιωργή.
Λύσαμε το ιδιοκτησιακό θέμα της Ραλλείου και πολλά άλλα.
Θα υπάρχει εδώ, με διαγωνισμό, αναψυκτήριο, να υπάρχει επισκεψιμότητα.
Ο Πειραιάς είναι η πόλη της ανοιχτής καρδιάς. Θέλουμε να υποδεχτούμε τους μη Πειραιώτες σε έναν όμορφο χώρο, που να προσφέρει υπηρεσίες, που να μπορούν να πιουν νερό, μια πορτοκαλάδα. Αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση του άλσους. Έλεος πια. Το άλσος ήταν ιδιώτη, του Κρίτωνα Δηλαβέρη, ο οποίος ήταν επιχειρηματίας.
Θα ήθελα να αναδείξω ένα μεγάλο θέμα και παρακαλώ πολύ τους Βουλευτές, αν θέλουν, να το δουν. Το έχω πει και στον κ. Στουρνάρα, το έχω πει και στον Πρωθυπουργό. Στη χώρα υπάρχει ένας τεράστιος πλούτος. Είναι τα διάφορα κληροδοτήματα. Είναι ένας πλούτος που έχει τεράστια οικονομική αξία. Είναι ένας πλούτος πολιτισμικός.
Τα πιο πολλά είναι νεοκλασικά που πρέπει να τα σώσουμε. Είναι και ένας αξιακός πλούτος γιατί σηματοδοτεί μια εποχή όπου οι επιχειρηματίες έδιναν την περιουσία τους για την πατρίδα. Αγαπούσαν την πατρίδα πιο πολύ από το χρήμα.
Φίλες και φίλοι, σας ευχαριστώ όλες και όλους. Ξέρω ότι το άλσος σήμερα θα «πλημμυρίσει» από χιλιάδες κόσμου. Θέλω να απολαύσουμε για αρκετές ώρες, τις εθελόντριες και τους εθελοντές καλλιτέχνες. Τη δική μας την Ελένη Ροδά, τη δική μας την Πόπη Αστεριάδη, οι οποίες είναι όμορφες και διαχρονικές. Είναι επίσης και δημοτικά στελέχη. Η μεν Ροδά ήταν με εμένα, η δε Αστεριάδη είναι δημοτική σύμβουλος με τον κ. Μίχα. Αλλά την αγαπώ και με αγαπάει. Απαγορεύεται; Επίσης, η νεότερη γενιά των καλλιτεχνών, τον Κυριάκο Κυανό, τον Σάκη Αρσενίου και τη Χρύσπα.
Πάνω από όλα, σας παρακαλώ πολύ, να υπερασπιστείτε αυτόν τον «ιδρώτα» των δικών μας εργαζομένων. Να υπερασπιστούμε τα δέντρα, το φυτικό πράσινο. Να προσέχουμε τις κούνιες των παιδιών μας, τα παγκάκια, τα παιχνίδια.
Είχα συνεννοηθεί και με τον αείμνηστο Γιώργο Κασιμάτη και με τον σημερινό Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου κ. Βασίλη Κορκίδη, ότι εδώ θα μπει και η προτομή του Κρίτωνα Δηλαβέρη. Γιατί είναι του Κρίτωνα Δηλαβέρη. Το άφησε για τα παιδιά του Πειραιά και θα μείνει για τα παιδιά του Πειραιά. Επίσης, θα έχουμε και τον καλύτερο Παιδικό Σταθμό και υπαίθριο θέατρο. Ακόμη, εντάσσεται σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ η αναστήλωση του τουβλοποιείου και των καμινάδων.
Ο Πειραιάς γιορτάζει. Η Ελλάδα γιορτάζει. Θα έχουμε καλύτερες ημέρες. Θα τα καταφέρουμε.
Σας ευχαριστώ πολύ. Συνεχίζουμε τα έργα. Να είστε καλά. Καλή διασκέδαση».


Παραβρέθηκαν στην εκδήλωση: Οι Βουλευτές κ. Π. Μελάς και κα Μ. Ρεπούση. Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Χρ. Πάλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Στ. Χρήστου. Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκάς Τζανής.
Ο τ. Δήμαρχος Αν. Μάνης και Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κ. Μιχαλολιάκος. Ο επίτιμος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού
κ. Λ. Θεοδωρακάκης. Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Γ. Ζησιμάτος.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Ξυπολιάς, ο επίτιμος Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Π. Κουβάτσος, ο Γεν. Γραμματέας του Δήμου
κ. Στ. Διαμαντίδης, ο Γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ι. Μαστρονικόλας.


Οι Αντιδήμαρχοι κκ Αν. Κάρλες, Χ. Τουμπέκης, Γρ. Καψοκόλης, Ν. Αμοργιανός, Λ. Σαρρή, Ευσ. Κωνσταντούζος, Π. Ρέππας, Ι. Μελάς.
Οι Πρόεδροι της ΚΟΔΕΠ, του ΟΠΑΝ και της ΔΗΡΑΠ, κα Π. Καλαγιά – Καραμαλάκου, κ. Γ. Σιγάλας και κ. Κ. Μανωλάκος, αντίστοιχα.
Οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κκ Η. Κατσαφάδος,
Π. Πουλικαράκος, Ι. Αγγελόπουλος, Ι. Δανιήλ, Ι. Παππάς.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κκ Γ. Βοϊδονικόλας, Σ. Ευσταθόπουλος, κα Μ. Φύκια, Ν. Βλαχάκος, Χρ. Βουγιουκλάκης, κα Ζ. Ρούσσου, Η. Σαλπέας. Οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Θ. Σκορδίλης (Ε΄), Αικ. Γαρδούνη (Δ΄), Ε. Ανδριανοπούλου (Β΄) και Κοινοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται στην περιοχή.
Η Πρόεδρος της Πολύμορφης Έκφρασης Πολιτισμού και Παράδοσης «Λίνα Λαβούτα - Μαντά» κα Ξ. Μαντά, η Πρόεδρος του Συλλόγου Φοίβος κα Δ. Γκλεζάκου, η Πρόεδρος του Συλλόγου «Η Γειτονιά» κα Ουρ. Περιμένη και πλήθος κόσμου.
 

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ






Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ