Σε δύο κατασχέσεις διαφόρων τροφίμων ζωικής προέλευσης συνολικού βάρους σαράντα κιλών, τα οποία ήταν ακατάλληλα για κατανάλωση προχώρησαν οι
ελεγκτές τροφίμων του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας της
Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Πειραιά, στο πλαίσιο
των αιφνιδιαστικών και στοχευμένων ελέγχων.
Πιο αναλυτικά στις 26-06-2013 σε εστιατόριο – ψητοπωλείο στον Πειραιά οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 15 κιλά νωπά κρέατα, παρασκευάσματα κρέατος, ψάρια και κοτόπουλα στην κατάψυξη του καταστήματος τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.
Επίσης στις 27/06/2013, σε άλλο εστιατόριο – πιτσαρία στη Νίκαια οι ελεγκτές κατέσχεσαν είκοσι πέντε (25) κιλά τριμμένο τυρί γκούντα μέσα σε πλαστικές σακούλες και πλαστικά δοχεία μαγιονέζας, υλικά ακατάλληλα για επαφή με τρόφιμα. Επί πλέον η κοπή του τυριού πραγματοποιήθηκε από άλλο παρασκευαστήριο κοπής τυροκομικών προϊόντων, το οποίο δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια.
Επιπλέον στο πλαίσιο των επίσημων μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων, στις 05/06/2013 και 26-06-2013, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα δειγματοληψίες μαλακών τυριών όπως ανθότυρο, μυζήθρα, κατίκι κ.λπ. εγχώριας και ευρωπαϊκής προέλευσης, σε ψυκτικές εγκαταστάσεις και καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης τυροκομικών προϊόντων της περιοχής ευθύνης μας και εστάλησαν για μικροβιολογικό έλεγχο (Listeria monocytogenes) σε διαπιστευμένο εργαστήριο. Σύμφωνα με τα δελτία μικροβιολογικής εξέτασης τα πρώτα πέντε δείγματα βρέθηκαν κανονικά και συμμορφούμενα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων δειγμάτων.
Τέλος επισημαίνεται ότι οι συστηματικοί έλεγχοι συνεχίζονται και τους καλοκαιρινούς μήνες με εντατικούς ρυθμούς και εστιάζονται κυρίως σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση
πηγή enpeiraiei.gr/
Πιο αναλυτικά στις 26-06-2013 σε εστιατόριο – ψητοπωλείο στον Πειραιά οι ελεγκτές εντόπισαν και κατέσχεσαν 15 κιλά νωπά κρέατα, παρασκευάσματα κρέατος, ψάρια και κοτόπουλα στην κατάψυξη του καταστήματος τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν από την αγορά και καταστράφηκαν.
Επίσης στις 27/06/2013, σε άλλο εστιατόριο – πιτσαρία στη Νίκαια οι ελεγκτές κατέσχεσαν είκοσι πέντε (25) κιλά τριμμένο τυρί γκούντα μέσα σε πλαστικές σακούλες και πλαστικά δοχεία μαγιονέζας, υλικά ακατάλληλα για επαφή με τρόφιμα. Επί πλέον η κοπή του τυριού πραγματοποιήθηκε από άλλο παρασκευαστήριο κοπής τυροκομικών προϊόντων, το οποίο δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια.
Επιπλέον στο πλαίσιο των επίσημων μικροβιολογικών κριτηρίων ασφάλειας τροφίμων, στις 05/06/2013 και 26-06-2013, πραγματοποιήθηκαν δώδεκα δειγματοληψίες μαλακών τυριών όπως ανθότυρο, μυζήθρα, κατίκι κ.λπ. εγχώριας και ευρωπαϊκής προέλευσης, σε ψυκτικές εγκαταστάσεις και καταστήματα χονδρικής και λιανικής πώλησης τυροκομικών προϊόντων της περιοχής ευθύνης μας και εστάλησαν για μικροβιολογικό έλεγχο (Listeria monocytogenes) σε διαπιστευμένο εργαστήριο. Σύμφωνα με τα δελτία μικροβιολογικής εξέτασης τα πρώτα πέντε δείγματα βρέθηκαν κανονικά και συμμορφούμενα με την ισχύουσα νομοθεσία, ενώ εκκρεμούν τα αποτελέσματα των υπολοίπων δειγμάτων.
Τέλος επισημαίνεται ότι οι συστηματικοί έλεγχοι συνεχίζονται και τους καλοκαιρινούς μήνες με εντατικούς ρυθμούς και εστιάζονται κυρίως σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης που δραστηριοποιούνται σε περιοχές με αυξημένη τουριστική κίνηση
πηγή enpeiraiei.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου