15 Οκτ 2013

Βροχή αστεριών από αύριο 16/10 έως 30/11



Βαγγέλης Δούτσιος

Βροχή αστεριών από αύριο 16/10 έως 30/11 

Οι Ωριωνίδες και οι Ταυρίδες καθώς θα εισέρχονται στον ουρανό μας , θα καίγονται στην ατμόσφαιρα της Γης, δημιουργώντας ένα φαντασμαγορικό σκηνικό.
Τα πεφταστέρια  θα πέφτουν σε κύματα καθώς η Γη θα συναντηθεί με τα σωματίδια σκόνης από την ουρά του κομήτη Χάλεϊ που την τελευταία φορά ο κομήτης εμφανίστηκε στον ουρανό της Γης το 1986 και η επόμενη θα είναι το 2061.
Πρόκειται για τη βροχή αστεριών γνωστών ως Ωριωνίδες , απομεινάρια από το πέρασμα του συγκεκριμένου κομήτη. Οι Ωριωνίδες, αναμένεται να εμφανιστούν όπως γίνεται κάθε χρόνο , από αύριο 16  Οκτωβρίου έως 21 Οκτωβρίου, ονομάστηκαν έτσι, επειδή φαίνεται να προέρχονται από τον αστερισμό του Ωρίωνα και δημιουργούνται από υλικά, τα οποία έχει αφήσει πίσω του ο διάσημος κομήτης του Χάλεϊ.  Τα συγκεκριμένα « πεφταστέρια », συνήθως κινούνται με μεγάλη ταχύτητα.  Οι καλύτερες ώρες για παρατήρηση είναι λίγο μετά τα μεσάνυχτα και πριν την αυγή με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν υπάρχουν νέφη και η ατμόσφαιρα μας να είναι καθαρή..! Την ίδια στιγμή, στον ουρανό, κοντά στο σχεδόν γεμάτο φεγγάρι, θα είναι ορατός και ο πλανήτης Άρης, με χρώμα κίτρινο - πορτοκαλί .
Οι Ταυρίδες τώρα είναι μία γρήγορη  βροχή διαττόντων που προέρχεται από τα υπολείμματα του κομήτη 2P Encke, ο οποίος έχει μικρή περίοδο περιφοράς γύρω από τον Ήλιο. Επίσης, έχει διαπιστωθεί πως προέρχεται  και από έναν δεύτερο κομήτη από τον 2004 TG10 Ακτινοβόλο σημείο της βροχής, είναι ο αστερισμός του Ταύρου, όπως υποδηλώνεται και από το όνομά της. Οι Ταυρίδες παρατηρούνται γενικά μεταξύ από 20 Οκτωβρίου και 30 Νοεμβρίου.
Εύχομαι να απολαύσετε αυτή τη διαφορετική . βροχή ..!!



Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ






Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ