31 Οκτ 2013

Πρόταση από βουλευτές να συνεχίσει το χαράτσι και το 2014

Άδικο και «σκληρό» χαρακτήρισαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας το νέο ενιαίο φόρο ακινήτων που θα επιβαρύνει από 1η Ιανουαρίου 2014 εκατομμύρια νοικοκυριά.


Οι βουλευτές κατά τη συνάντηση που είχαν το βράδυ της Τετάρτης με τον υπουργό Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα επεσήμανα σωρεία αδικιών και τόνισαν ότι αν δεν γίνουν αλλαγές ο κόσμος δεν θα μπορέσει να σηκώσει τα νέα βάρη.
Μάλιστα αίσθηση έκανε πρόταση ομάδας βουλευτών να παραμείνει για έναν ακόμη χρόνο το χαράτσι των ακινήτων καθώς και ο ΦΑΠ μέσω της ΔΕΗ μειωμένος όμως κατά 10% και να μην επιβαρυνθούν το επόμενο έτος ούτε τα αγροτεμάχια ούτε τα εντός σχεδίου οικόπεδα.

Από τη μεριά του ο υπουργός Οικονομικών κύριος Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε στους βουλευτές ότι αν παραμείνει το «χαράτσι» των ακινήτων με τη μορφή που είναι σήμερα θα χαρακτηριστεί αντισυνταγματικός ο νόμος και δεν θα μπορέσει να εφαρμοστεί

Επίσης, τους ανέφερε ότι για όποια πρόταση καταθέτουν οι βουλευτές χρειάζεται ισοδύναμο μέτρο, αφού η συμφωνία με την Τρόικα είναι να βεβαιωθουν 3,5 δισ. ευρώ και να εισπραχθούν 2,9 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών έδωσε προθεσμία στους βουλευτές να καταθέσουν τις προτάσεις κοστολογημένες μέχρι την ερχόμενη Κυριακή καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή γιατί αποτελεί προαπαιτούμενο για να ληφθεί η επόμενη δόση από την Τρόικα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών εξετάζουν λύσεις για να εξαιρεθούν οι ευπαθείς ομάδες όπως είναι οι πολύτεκνοι, τα άτομα με αναπηρία και οι άνεργοι καθώς τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν περιληφθεί στο προσχέδιο του νομοσχεδίου χαρακτηρίζονται από παράγοντες της αγοράς αλλά και από μερίδα βουλευτών ως κοροϊδία.

Επίσης στα παράδοξα του νομοσχεδίου είναι ότι δεν υπάρχει πρόβλεψη για μία σειρά ακινήτων όπως για παράδειγμα τα διατηρητέα καθώς και για εκείνα που βρίσκονται σε οικόπεδα που δεν έχει εξαντληθεί ο συντελεστής δόμησης.
Τέλος, οι αντιδράσεις πολλών βουλευτών επικεντρώνεται στο φόρο των αγροτεμαχίων που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά το φόρο εισοδήματος των αγροτών. Από τα αγροτεμάχια προσδοκά το υπουργείο Οικονομικών να εισπράξει περίπου 700 εκατ. ευρώ, από τα οικόπεδα 600 εκατ. ευρώ και από τις κατοικίες, τα γραφεία και τα καταστήματα περίπου 1,6 δισ. ευρώ. 
 http://www.tovima.gr
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ