31 Οκτ 2013

5 τρόποι για να καταλάβετε ότι χρειάζεστε γυαλιά οράσεως

Παρόλο που ο μέσος ενήλικας σήμερα κουράζει τα μάτια του περισσότερο από ποτέ και ενώ όλοι συμφωνούν πως η όραση είναι μάλλον η πολυτιμότερη από τις πέντε αισθήσεις, είναι εντυπωσιακός ο αριθμός των ανθρώπων που λειτουργούν καθημερινά χωρίς να βλέπουν όσο καλά θα μπορούσαν. Οι περισσότεροι ισχυρίζονται ότι πραγματικά δεν χρειάζονται γυαλιά οράσεως ή απλά αρνούνται να δεχτούν ότι... ου γαρ έρχεται μόνον! Εκπλήσσονται όμως, μάλλον δυσάρεστα, όταν αναγκάζονται να επισκεφθούν οφθαλμίατρο.
Όταν η οπτική οξύτητα αρχίζει να μειώνεται, συνήθως αυτό συμβαίνει τόσο αργά που ο πάσχων δυσκολεύεται να το καταλάβει. Γι'αυτό είναι σημαντικό να ελέγχει κανείς τα μάτια του τακτικά, ιδιαίτερα αν το άτομο οδηγεί ή αν βασίζεται απόλυτα στην καλή όρασή του για την εργασία του.

Μπορεί να μην είχατε χρειαστεί ποτέ γυαλιά μέχρι σήμερα, οι ειδικοί αναφέρουν όμως πέντε σημάδια που μαρτυρούν ότι μάλλον έχει έρθει η ώρα να επισκεφθείτε τον οφθαλμίατρο...
Κλείνετε τα μάτια ή δυσκολεύεστε να εστιάσετε

Πρόκειται για το πιο εμφανές χαρακτηριστικό ότι μπορεί να χρειάζεστε γυαλιά, ειδικά αν το κάνετε προσπαθώντας να δείτε κάτι σε απόσταση. Ο λόγος είναι ότι με το να κλείνετε τα μάτια τόσο όσο χρειάζεται για να δείτε κάτι η όρασή σας προσωρινά βελτιώνεται, καθώς μικραίνει η κόρη του ματιού. Η κόρη είναι το σημείο από το οποίο εισέρχεται το φως στο μάτι, έτσι όσο μικρότερη είναι η κόρη τόσο πιο αποτελεσματικά μειώνεται η «θολούρα» όταν κοιτάζετε κάτι.
Κρατάτε αυτό που διαβάζετε σε απόσταση

Αν έχετε παρατηρήσει πως ασυναίσθητα κρατάτε αυτό που διαβάζετε όλο και πιο μακριά, προκειμένου να μπορέσετε να δείτε καλύτερα, το πιθανότερο είναι ότι χρειάζεστε γυαλιά πρεσβυωπίας. Το ανθρώπινο μάτι διαθέτει έναν φυσικό φακό, του οποίου λειτουργία είναι να επικεντρώνεται σε αντικείμενα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Με την πάροδο των ετών η λειτουργία του φακού αυτού φθίνει με αποτέλεσμα να αναγκάζεται το άτομο να κρατά αυτό που προσπαθεί να δει όλο και πιο μακριά. Το χειρότερο είναι δε ότι όσο κανείς γερνά τόσο επιδεινώνεται το πρόβλημα της πρεσβυωπίας, με αποτέλεσμα να χρειάζονται γυαλιά με όλο και μεγαλύτερους βαθμούς.
Πονοκέφαλοι

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που μπορεί να υποφέρει κανείς από πονοκέφαλο είναι ότι χρειάζεται γυαλιά. Θα το επιβεβαιώσετε αν ο πονοκέφαλος ξεκινά όταν προσπαθείτε να συγκεντρωθείτε σε μία συγκεκριμένη δουλειά για πολλή ώρα, π.χ. να δουλέψετε στον υπολογιστή. Επίσης, οι πονοκέφαλοι που προέρχονται από τα μάτια συνήθως εστιάζονται στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και σπανιότερα στα πλαϊνά (στα μηνίγγια), ενώ εκδηλώνονται με βουβό πόνο που μπορεί να διαρκέσει ώρες.
Κουράζεστε πιο εύκολα

Αν παρατηρήσετε ότι κουράζεστε πιο εύκολα ή νωρίτερα από ό,τι συνήθως κατά την διάρκεια μιας εργασίας, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα μάτια σας δυσκολεύονται να επικεντρωθούν σε αυτό που κοιτάζουν. Ο εγκέφαλος διεγείρεται περισσότερο όταν η όραση είναι άριστη, που σημαίνει ότι η διαύγεια του ατόμου διαρκεί περισσότερο. Η θολή όραση μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση και έλλειψη συγκέντρωσης στην εργασία. Μπορεί, επίσης, να διαπιστώσετε ότι δεν αποδίδετε τα μέγιστα στην εργασία σας, καθώς νιώθετε την ανάγκη να κάνετε διαλείμματα όλο και πιο συχνά.
Κακή κρίση αποστάσεων

Αν παρατηρήσετε ότι δυσκολεύεστε να προσδιορίσετε κάποια απόσταση, όταν π.χ. παρκάρετε το αυτοκίνητο, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι τα μάτια σας δεν εστιάζουν σωστά. Η ικανότητα του ματιού να αντιλαμβάνεται το βάθος ονομάζεται από τους ειδικούς στερεοσκοπική όραση και προκειμένου αυτή να λειτουργεί πλήρως πρέπει και τα δύο μάτια να εστιάζουν εξίσου καλά και να συνεργάζονται. Ένα ζευγάρια γυαλιών, τα οποία θα συνταγογραφήσει οφθαλμίατρος, μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αντίληψη του βάθους.

*Το άρθρο έχουν επιμεληθεί οι οπτικοί των καταστημάτων οπτικών Opti-Experts.

- See more at: http://www.mama365.gr/12454/5-shmadia-poy-deihnoyn-oti-hreiazeste-gyalia.html#sthash.pYvLf4Pp.dpuf

......................................................................................................................................................................





Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ





Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!


Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:

Email: keratsinivoice@gmail.com






Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter














Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ