17 Νοε 2013

Μήνυμα Δημάρχου Κορυδαλλού για την 40η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Σαράντα χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου το σύνθημα των φοιτητών για Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία ενάντια στην εφτάχρονη δικτατορία έχει αποκτήσει νέο περιεχόμενο.


Η περίοδος της μεταπολίτευσης, που ξεκίνησε ένα χρόνο μετά, ολοκληρώνεται καταρρέοντας και συμπαρασύροντας προσδοκίες, ελπίδες και βεβαιότητες.
Η οικονομική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, αποτέλεσμα μιας μακροχρόνιας ηθικής κρίσης, οδηγεί στην εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία και ματαιώνει τις ελπίδες της νεολαίας, που αντί να ονειρεύεται το μέλλον της, συνθλίβεται από την ανεργία.
Η δημόσια παιδεία, αφού επί χρόνια πορεύτηκε χωρίς κατεύθυνση και προσανατολισμό, βρίσκεται αντιμέτωπη με οριζόντιες απολύσεις οδηγώντας στην ανεργία εκπαιδευτικούς και υποβαθμίζοντας την εκπαίδευση.
Η ανεργία- ρεκόρ, οι περικοπές και η συνεχής υπερφορολόγηση εξοντώνουν την κοινωνία και έχουν οδηγήσει σε ένα φαύλο κύκλο ύφεσης. Το αίσθημα κοινωνικής αδικίας και αναξιοπιστίας του πολιτικού συστήματος στρώνει το χαλί στην τυφλή βία και στους εκφραστές του ναζισμού και του φασισμού.

Σήμερα το σύνθημα για «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» έχει στόχο τις αλλαγές των πολιτικών που εφαρμόζονται σε βάρος της πλειονότητας της κοινωνίας. Στη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας, στην ανάγκη δίκαιων μεταρρυθμίσεων με προστασία των θεσμών, στην υπεράσπιση της δημοκρατίας.

 Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ