29 Νοε 2013

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΔΙΑΛΕΞΗ «ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Πραγματοποιήθηκε, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, διάλεξη με θέμα: «Ασφάλεια και υγιεινή στο σπίτι. Πώς να προφυλάξουμε τα παιδιά μας από τους καθημερινούς κινδύνους.


 Ομιλητής ήταν ο κ. Παναγιώτης Σωτηριάδης, Μηχανικός Ασφαλείας, Τμηματάρχης Υγιεινής και Ασφάλειας Εργασίας, ο οποίος παρουσίασε τους αυξημένους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά στο σπίτι και τους τρόπους που μπορούν οι γονείς να προλάβουν ένα ατύχημα.
Ο κ. Σωτηριάδης, μετά την ομιλία του απάντησε σε ερωτήσεις γονέων, κυρίως για τους τρόπους αντιμετώπισης της έμφυτης περιέργειας και της άγνοιας κινδύνου που έχουν τα παιδιά.
Επίσης, ένα άλλο σημαντικό θέμα που ακούστηκε στη χθεσινή διάλεξη είναι η κακή επιλογή παιχνιδιών για τα παιδιά, που πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην ηλικία τους και εγκυμονούν κινδύνους, καθώς επίσης και η έλλειψη σήμανσης ασφαλείας στα παιχνίδια.
Η Αντιδήμαρχος κα Ευαγγελία Σαρρή, στο σύντομο χαιρετισμό της τόνισε:
«Το θέμα μας σήμερα αφορά στην ασφάλεια και υγιεινή στο σπίτι, με σημαντικότερο κομμάτι, το πώς θα προφυλάξουμε τα παιδιά μας, από τους καθημερινούς κινδύνους.
Στόχος μας είναι να βοηθήσουμε όσο μπορούμε τους γονείς να παίρνουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ατυχημάτων. Τα ποσοστά των παιδικών ατυχημάτων, που συμβαίνουν στους χώρους που περνούν τα παιδιά μας, τον περισσότερο χρόνο τους είναι πολύ υψηλά. Τα στοιχεία είναι συγκλονιστικά. Τα ατυχήματα είναι η κύρια αιτία τραυματισμού των παιδιών. Ο καλύτερος τρόπος για να αποφύγεις ένα ατύχημα είναι να το προλάβεις.

Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς το Δήμαρχό μας τον κ. Βασίλη Μιχαλολιάκο, γιατί είναι συμπαραστάτης σε κάθε προσπάθειά μας. Να τον ευχαριστήσω ακόμη, γιατί πολύ σύντομα, θα μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η αγκαλιά μας για τα μικρά παιδιά του Πειραιά, με τη δημιουργία νέου υπερσύγχρονου Βρεφονηπιακού Σταθμού, στην 5η Δημοτική Κοινότητα, στο Άλσος Δηλαβέρη.».
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ