31 Δεκ 2013

Άνδρες: Τι να τρώτε αν θέλετε παιδί

"Είσαι ό, τι τρώει ο πατέρας σου", λένε οι ειδικοί και συμβουλεύουν τους άνδρες που σκέφτονται να κάνουν οικογένεια να αποφεύγουν το πρόχειρο φαγητό και να τρώνε άφθονα πράσινα φυλλώδη λαχανικά.

Το φυλλικό οξύ, μια μορφή βιταμίνης Β, είναι γνωστό ότι αποτελεί το κλειδί για την πρόληψη του εγκεφάλου και των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης.

Οι γυναίκες συνιστάται να λαμβάνουν συμπληρώματα, όταν προσπαθούν να συλλάβουν και κατά τις 12 πρώτες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, αλλά τώρα φαίνεται ότι και οι άνδρες πρέπει να αρχίσουν να μεριμνούν σχετικά με τα επίπεδα φυλλικού οξέος στον οργανισμό τους.

Ο Δρ Kimmins, από το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ, συνέκρινε υγιή ποντίκια που γεννήθηκαν από πατέρες με ανεπάρκεια φυλλικού οξέος με τρωκτικά που γεννήθηκαν από αρσενικά με φυσιολογικά επίπεδα της εν λόγω βιταμίνης.

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι εστίαζαν την προσοχή τους στις γυναίκες επειδή είναι εκείνες που εγκυμονούν. Όμως τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες πρέπει να προσέχουν τη διατροφή τους πριν από τη σύλληψη.



Η μελέτη, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Nature Communications, υποστηρίζει ότι η έλλειψη του φυλλικού οξέος επιφέρει ανεπαίσθητες αλλαγές στη χημεία του DNA του σπέρματος. Οι άνδρες που θέλουν να γίνουν μπαμπάδες πρέπει ακόμη να σταματήσουν το πρόχειρο φαγητό, λένε οι γιατροί. Σε αντίθετη περίπτωση μπορεί να υπάρξουν μακροχρόνιες συνέπειες στην ανάπτυξη του μωρού.

Ο Δρ Kimmins είπε ότι είναι πολύ νωρίς για να συμβουλεύσει τους υποψήφιους μπαμπάδες να παίρνουν συμπληρώματα διατροφής, αλλά όμως αυτό που προτείνει είναι να τρώνε άφθονα λαχανικά.

Καλές πηγές φυλλικού οξέος είναι το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το σπανάκι, τα σπαράγγια, τα μπιζέλια, το συκώτι, τα ρεβίθια και το καστανό ρύζι.

Πηγή: PATHFINDER
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ