31 Δεκ 2013

Εδώ χτύπησε ο Σουμάχερ (pics)

Στις πλαγιές του χιονοδρομικού κέντρου Μέριμπελ, κάτω από την κορυφή του βουνού Σολίρ είχε το ατύχημα ο Μίκαελ Σουμάχερ.

Η Γερμανική Bild παρουσιάζει ένα σχέδιο στο οποίο δικαρίνεται το σημείο της άσχημης πτώσης. Εκεί, το πρωί της Κυριακής, ο Μίκαελ Σουμάχερ με τον 14χρονο γιό του, κατευθύνονταν προς την κοιλάδα όταν χτύπησε με το κεφάλι σε βράχο. Το σημείο είναι αυτό στον κόκκινο κύκλο.


Οι πρώτες φωτογραφίες δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο στα ιταλικά μέσα.



Μάχη με τη ζωή ώρα με την ώρα δίνει ο Μίκαελ Σουμάχερ , όπως δήλωσε ο θεράπων ιατρός του Ζαν Φρανσουά Παγέν. Εξαιρετικά φειδωλός, αρκέστηκε να εξηγήσει την κατάσταση, χωρίς όμως να μπει σε λεπτομέρειες για την κατάσταση του κορυφαίου πρώην πιλοτου της Φόρμουλα 1, που χτύπησε στο κεφάλι την Κυριακή κάνοντας σκι στις γαλλικές Άλπεις.
«Μπορούμε να πούμε πως δίνει μάχη για τη ζωή του. Η κατάστασή του κρίνεται πολύ σοβαρή. Δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πώς θα εξελιχθεί η κατάστασή του. Εργαζόμαστε ώρα με την ώρα, αλλά είναι πολύ νωρίς να πούμε κάτι με ασφάλεια. Από σεβασμό προς την οικογένειά του δεν μπορούμε να πούμε περισσότερα. Η κατάστασή του είναι σοβαρή, αλλά δεν μπορούμε να πούμε λεπτομέρειες». 
Σύμφωνα με τον θεράποντα ιατρό το κράνος και το μέρος που έγινε το ατύχημα τον κράτησαν στη ζωή: «Το κράνος που φορούσε τον έσωσε. Αν δεν το είχε, δεν θα βρισκόταν εδώ τώρα. Το ατύχημα έγινε στο κατάλληλο μέρος, γιατί ήταν δυνατό να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομείο και να υποβληθεί πολύ γρήγορα σε επέμβαση. Η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη, παραμένει σε κώμα και θα παραμείνει σε αυτό. Ό,τι έπρεπε να γίνει μέχρι τώρα έχει γίνει. Όμως δεν μπορούμε να προβλέψουμε οτιδήποτε στην παρούσα φάση. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε νέα επέμβαση. Έχουμε όλα τα απαραίτητα ιατρικά μέσα. Είμαστε σε επαφή με την οικογένειά του, που είναι διαρκώς δίπλα του». 
Ο καθηγητής Στεφάν Σαμπάρντ, οικογενειακός φίλος του Σουμάχερ πρόσθεσε: «Δεν ήρθα εδώ σαν γιατρός, αλλά σαν φίλος του κι ευχαριστώ όλους για τη συμπαράσταση και την ιατρική φροντίδα που του παρείχαν. Ανησυχώ όπως και όλοι για την κατάστασή του. Οι γιατροί δεν λένε περισσότερα γιατί δεν ξέρουν περισσότερα. Δουλεύουν ώρα με την ώρα. Είναι θετικό ότι είναι 44 και σε καλή φυσική κατάσταση. Θα ήταν πιο δύσκολα τα πράγματα αν ήταν μεγαλύτερος σε ηλικία». 
Ο εκπρόσωπος του νοσοκομείου εξήγησε τη διαδικασία από την ώρα που μεταφέρθηκε και εισήχθη: «Ήταν θύμα ενός πολύ σοβαρού τραυματισμού. Ήταν πολύ αναστατωμένος όταν ήρθε στο νοσοκομείο, κρίναμε πως ήταν σε κρίσιμη κατάσταση και γρήγορα μπήκε σε κώμα. Η επέμβαση που του έγινε μας έδωσε πολλές πληροφορίες. Έπρεπε να κάνουμε επέμβαση για να μειώσουμε την πίεση στον εγκέφαλό του. Δυστυχώς έχει κάποια τραύματα στον εγκέφαλο».
Αύριο αναμένεται το δεύτερο ιατρικό δελτίο σχετικά με την κατάσταση της υγείας του, λίγο πριν το μεσημέρι. Στην πραγματικότητα οι γιατροί θέλουν να περιμένουν 48 ώρες για να δουν σε τι κατάσταση θα είναι ο εγκέφαλός του. 
Κοντά στην Κορίν Σουμάχερ και τα παιδιά του είναι πλέον και ο αδερφός με τον πατέρα του Σουμάχερ, Ραλφ και Ρολφ, οι οποίοι κατεύθασαν στο νοσοκομείο του Γκρενομπλ. http://www.pamesports.gr/
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ