30 Δεκ 2013

Η βασιλόπιτα της γιαγιάς

Ναι, φυσικά υπάρχουν τα φιλιά και οι αγκαλιές, η αντίστροφη μέτρηση και η ανακούφιση ότι ακόμα μία δύσκολη χρονιά έφτασε στο τέλος της. Αλλά αυτά γίνονται την παραμονή. Η πρώτη του χρόνου, τουλάχιστον στην Ελλάδα, σημαίνει οικογένεια, φαγητό και πίτα. Η αγωνία για το ποιος θα κερδίσει το φλουρί και θα έχει την τύχη με το μέρος του τη νέα χρονιά κορυφώνεται όσο τα κομμάτια μοιράζονται …Μέχρι κάποιος να τα καταφέρει!

Όλοι έχουμε τη συνταγή της μαμάς ή της γιαγιάς μας, για να φτιάξουμε την τέλεια βασιλόπιτα, που μικροί-μεγάλοι περιμένουν να φάνε. Εγώ θα σας δώσω τις δικές μου αγαπημένες συνταγές, που φυσικά ανήκουν στις γιαγιάδες μου.

Βασιλόπιτα γιαγιάς Ντίνας

Υλικά:

2 φλ. Ελαιόλαδο
2 φλ. Ζάχαρη
4 αυγά
6 κ.γλ. Μπεικιν παουντερ
1 ½ φλ. Γάλα
4 ½ φλ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. Αμύγδαλα
1 πρέζα αλάτι
ξύσμα ενός πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Καβουρντίζουμε τα αμύγδαλα σε ένα τηγάνι ή σε ταψάκι με λαδόκολλα στο φούρνο για λίγη ώρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Στο μίξερ χτυπάμε ελαιόλαδο με τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα, το αλάτι και ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος ρίχνουμε σταδιακά και εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι. Χτυπάμε για λίγο ακόμα το μείγμα και προσθέτουμε τα 2/3 φλ. αμύγδαλα. Αδειάζουμε σε ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο και γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Ψήνουμε τη βασιλόπιτα για 1 ώρα περίπου στη μεσαία σχάρα με αέρα.







Βασιλόπιτα γιαγιάς Ζώζας

Υλικά:

1 πακέτο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ φλ. Ζάχαρη
5 αυγά
1 φλ. Γάλα
1 πακέτο κόκκινη φαρίνα Γιώτης
1 ποτηράκι κονιάκ
βανίλια
1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη αρκετή ώρα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει. Μετά προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζουμε προσθέτοντας το αλάτι, τη βανίλια το κονιάκ. Τέλος εναλλάξ ρίχνουμε το γάλα και το αλεύρι σταδιακά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί βουτυρωμένο και αλευρωμένο και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα. Όταν είναι έτοιμο αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Εσείς έχετε μόνο να επιλέξετε ποια! Καλή τύχη και καλή Χρονιά!



Πηγή: PATHFINDER
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ