8 Ιαν 2014

Η καταπληκτική υδάτινη γέφυρα του Μαγδεμβούργου

Η υδάτινη γέφυρα του Μαγδεμβούργου είναι μια πλωτή γέφυρα στη Γερμανία, που συνδέει το κανάλι Elbe-Havel με την διώρυγα Mittelland, και επιτρέπει στα πλοία να περάσουν πάνω από τον ποταμό Έλβα. Με μήκος 918 μέτρα, είναι η μεγαλύτερη υδάτινη γέφυρα στον κόσμο.

Παλιότερα, τα κανάλια Elbe-Havel και Mittelland συναντιόταν κοντά στο Magdeburg, αλλά βρίσκονταν στις αντίθετες πλευρές του ποταμού Έλβα. Τα πλοία που μετακινούνται μεταξύ των δύο καναλιών έπρεπε να κάνουν μια παράκαμψη 12 χιλιομέτρων,

να κατεβαίνουν από το κανάλι Mittelland Canal μέσω του ανελκυστήρα σκαφών Rothensee στην Έλβα και να πλέουν παράλληλα με τις όχθες του ποταμού, πριν από την είσοδο στο κανάλι Elbe-Havel μέσω της εισόδου Niegripp. Η χαμηλή στάθμη των υδάτων του Έλβα συχνά εμπόδιζε τη διέλευση των πλήρως φορτωμένων φορτηγίδων από το κανάλι, με αποτέλεσμα τη χρονοβόρα διαδικασία του ξεφορτώματος του φορτίου.

Η κατασκευή της υδάτινης σύνδεσης ξεκίνησε ήδη από τη δεκαετία του 1930, αλλά λόγω του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου και της επακόλουθης διαίρεσης της Γερμανίας το έργο αναβλήθηκε μέχρι το 1997. Η υδάτινη γέφυρα τελικά ολοκληρώθηκε και άνοιξε για το κοινό το 2003.

......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ