24 Φεβ 2014

Πειραιάς: Μονοδρομήσεις, Μετρό, Τραμ και Αναπλάσεις αλλάζουν την πόλη

Οι μεγάλες κυκλοφοριακές αλλαγές που ξεκινούν από σήμερα στον Πειραιά αν και ήρθαν με καθυστέρηση πολλών ετών φέρνουν πολύ μεγάλες ανατροπές. Μέχρι σήμερα το κέντρο του Πειραιά λειτουργούσε με μία φιλοσοφία φιλική στους κατόχους των αυτοκινήτων που στάθμευαν όπου έβρισκαν ενώ τα φαινόμενα διπλής και τριπλής σειράς ήταν καθημερινά.


Λόγω των έργων για την κατασκευή του Μετρό και του Τραμ που συμπέφτουν χρονικά οι δρόμοι μονοδρομούνται, όχι όμως προσωρινά αλλά μόνιμα. Τα καλά που θα έρθουν με την μονοδρόμηση των κεντρικών οδικών αξόνων θα φανούν σχεδόν άμεσα. Μέχρι σήμερα σε  όλους τους κεντρικούς δρόμους υπήρχαν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και στις δύο πλευρές του δρόμου δημιουργώντας ένα συνεχόμενο κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη.

Με την  μονοδρόμηση το πρώτο θετικό στοιχείο είναι πως τα μονίμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τέλος και η διαγράμμιση των λωρίδων αλλάζει προς το καλύτερο. Στην δεξιά λωρίδα θα συνεχίσει να υπάρχει η ειδική λεωφορειολωρίδα. Πλέον όμως θα υπάρχουν δύο  ή 3 λωρίδες για  την κίνηση των υπόλοιπων οχημάτων.

Ειδικά για τα έργα του Τραμ τα πράγματα αλλάζουν οριστικά στον Πειραιά. Οι δρόμοι Γ.Λαμπράκη, Βασιλέως Γεωργίου, Εθνικής Αντιστάσεως και Ομηρίδου Σκυλίτση, χάνουν από μία λωρίδα για να τοποθετηθούν οι ράγες και τα καλώδια του Τραμ.

Επί της ουσίας ο Πειραιάς δεν χάνει τίποτα σε συγκοινωνιακό φόρτο καθώς οι συγκεκριμένες λωρίδες μέχρι σήμερα αποτελούσαν «αποκλεισμένη» λωρίδα λόγω των παρκαρισμένων αυτοκινήτων.

Με την ολοκλήρωση των έργων του Μετρό και του Τραμ, ο Πειραιάς θα είναι στην κυριολεξία αγνώριστος καθώς θα αλλάξει εντελώς ο τρόπος μετακίνησης και πρόσβασης στο κέντρο της πόλης.

Από τα Νότια Προάστια η μετακίνηση μέχρι το κέντρο και το λιμάνι θα γίνεται με το Τραμ ενώ από τους Δήμους του Πειραιά η πρόσβαση θα γίνεται με το Μετρό σε χρόνους που σήμερα είναι ασύλληπτοι. Για παράδειγμα αναφέρουμε πως η απόσταση από το σταθμό ΝΙΚΑΙΑ μέχρι τον σταθμό ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ θα γίνεται σε μόλις 5-6 λεπτά και από την ΑΓΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑ σε λιγότερο από 10 λεπτά.

Με την δρομολόγηση και των έργων ανάπλασης του παραλιακού μετώπου που περικυκλώνει τον Δήμο Πειραιά θα μιλάμε για ριζική αναβάθμιση του Πειραιά που σήμερα μοιάζει με επαρχιακή πόλη παρά με μεγαλούπολη.

ypodomes.com
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ