31 Μαρ 2014

Θα είναι ανοιχτά στον Πειραιά τα καταστήματα κάθε Κυριακή;

Σε κλασικές τουριστικές περιοχές, όπως είναι οι Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, η Χαλκιδική και η Κρήτη, αλλά και σε περιοχές που υποδέχονται κρουαζιερόπλοια, όπως είναι ο Πειραιάς και η Θεσσαλονίκη, αναμένεται να τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή, σε πρώτη φάση, η απελευθέρωση της κυριακάτικης λειτουργίας όλων των εμπορικών καταστημάτων.

Στις περιοχές εφαρμογής θα πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανό ότι θα συμπεριληφθεί και η Ανατολική Αττική.


Στην πραγματικότητα βεβαίως, η αοριστία που χαρακτηρίζει τη ρύθμιση που εισάγει το υπουργείο Ανάπτυξης στο πολυνομοσχέδιο αφήνει ανοιχτό το «παράθυρο» έτσι ώστε στη συνέχεια να χαρακτηρισθούν «τουριστικές» και περιοχές όπως το κέντρο της Αθήνας, ή μεσοπρόθεσμα περιοχές της Αττικής όπου προγραμματίζονται μεγάλες τουριστικές επενδύσεις, όπως για παράδειγμα το Ελληνικό.

Υπενθυμίζεται ότι η αλλαγή που εισηγείται το υπουργείο Ανάπτυξης προβλέπει ότι με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης που θα εκδοθεί έως τον Ιούνιο, θα ορισθούν ύστερα από διαβούλευση με τοπικούς και συλλογικούς φορείς τουλάχιστον τρεις τουριστικές περιοχές, όπου θα επιτρέπεται πιλοτικά για ένα έτος η προαιρετική λειτουργία όλων των εμπορικών καταστημάτων, δηλαδή όχι μόνο όσων είναι κάτω των 250 τ.μ., όλες τις Κυριακές, χωρίς να απαιτείται απόφαση του αντιπεριφερειάρχη. Μάλιστα, προβλέπει ότι θα ορισθεί φορέας παρακολούθησης της πιλοτικής εφαρμογής δράσης για την εξαγωγή συγκριτικών συμπερασμάτων.

Οπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα για την αποδοτικότητα ή μη του μέτρου, θα χρειαστεί να εφαρμοστεί σε μια περιοχή που συγκεντρώνει τρία βασικά χαρακτηριστικά: Έχει μεγάλο πληθυσμό, δέχεται πολλούς επισκέπτες και δεν έχει μεγάλο βαθμό φοροδιαφυγής, δηλαδή εκδίδονται αποδείξεις από τις περισσότερες επιχειρήσεις, στοιχείο απαραίτητο για να αποδειχθεί η αύξηση ή όχι του τζίρου.


Πηγή: Καθημερινή
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ