30 Απρ 2014

Ποιοί είναι οι έξι μνηστήρες που θέλουν τον ΟΛΠ

Με την Εκδήλωση Ενδιαφέροντος από έξι επενδυτικά σχήματα, έληξε την Δευτέρα η προθεσμία υποβολής εκδηλώσεων ενδιαφέροντος για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου της Οργανισμός Λιμένος Πειραιώς Α.Ε.

Σύμφωνα με το Ταμείο Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) οι «μνηστήρες» είναι οι εξής:


-COSCO (Hong Kong) Group Limited. Ο κινεζικός κολοσσός διαθέτει ήδη παρουσία στην Ελλάδα και στο λιμάνι του Πειραιά.

-Ports America Group Holdings. Η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης λιμένων στις ΗΠΑ. Δραστηριοποιείται σε 42 λιμάνια και σε 80 περιοχές του πλανήτη.  

-APM Terminals B.V. Ο ολλανδικός κολοσσός έχει παρουσία σε 64 λιμάνια και 39 χώρες σε 5 Ηπείρους.


-Cartesian Capital Group, LLC. Είναι επενδυτικό κεφάλαιο με έδρα τη Νέα Υόρκη και δραστηριοποιείται σε εναλλακτικές επενδύσεις.  

-International Container Terminal Services, Inc. Ιδρύθηκε στις Φιλιππίνες το 1987 και αρχίζοντας από τη Μανίλα επεκτάθηκε διεθνώς.

-Utilico Emerging Markets Limited. Επενδυτική εταιρεία με έδρα τις Βερμούδες, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, διαθέτει περιουσιακά στοιχεία 544 εκατ. ευρώ.  


Στο αμέσως επόμενο διάστημα, οι σύμβουλοι αξιοποίησης θα αξιολογήσουν τις υποβληθείσες αιτήσεις και θα υποβάλουν την εισήγησή τους στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σχετικά με τους υποψηφίους που πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.


Δήλωση Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μετά από την εκδήλωση ενδιαφέροντος έξι επενδυτικών σχημάτων για την απόκτηση του 67% του μετοχικού κεφαλαίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, δήλωσε τα εξής:
«Το επενδυτικό ενδιαφέρον έξι διεθνών ομίλων για την αξιοποίηση του ΟΛΠ δικαιώνει την στρατηγική της κυβέρνησης να προχωρήσει στη διαδικασία της αποκρατικοποίησής του, ενώ διαψεύδει τις «Κασσάνδρες» που προέβλεπαν το αντίθετο.
Η σημερινή επισημοποίηση του επενδυτικού ενδιαφέροντος για τον ΟΛΠ αποδεικνύει ξεκάθαρα ότι η χώρα μπαίνει σε μία περίοδο διεθνούς εξωστρέφειας και μετατρέπεται σε διεθνή πόλο επενδύσεων. Κεντρικός στόχος είναι οι νέες αυτές επενδύσεις να φέρουν θέσεις εργασίας και αναπτυξιακή προοπτική ώστε το λιμάνι του Πειραιά να φθάσει στην κορυφή των λιμανιών της Ευρώπης».
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ