30 Απρ 2014

Εκπληκτικές εικόνες: Η λεοπάρδαλη και η διδασκαλία των Shaolin

Το στυλ της λεοπάρδαλης είναι ένα από τα πέντε στυλ του θρυλικού ναού Shaolin. Η ιστορία τους, οι διδασκαλίες τους, η εκπαίδευσή τους και οι
εντυπωσιακές επιδόσεις τους στον τομέα των πολεμικών τεχνών, αποτέλεσαν και αποτελούν πηγή έμπνευσης για πλήθος ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Η "Μίμηση της Γροθιάς των Πέντε Ζώων" - Γου Χιν Σι Φενγκ Τσουάν  (Wu Qín Xì Fang Quán) περιέχει τόσο Εξωτερικά Στυλ μάχης όσο και Εσωτερικά.
Ένα από τα εξωτερικά στυλ μάχης είναι το Τσι (Qì) που έχει σκοπό να ενεργοποιηθούν οι μύες και οι τένοντες . Ένα απο τα πέντε είναι η Λεοπάρδαλη - Μπάο (Ταχύτητα, Δύναμη) που συνδυάζει την ταχύτητα και τη δύναμή της με τον ευκίνητο βηματισμό που θέλει να ξεπεράσει τον αντίπαλό της.
Προκαλεί έκπληξη η δύναμη που έχει σε σχέση με το μέγεθός της και αυτό σε συνδυασμό με τις αστραπιαίες κινήσεις και τις αμείλικτες επιθέσεις της, την κάνει έναν πολύ σοβαρό αντίπαλο. Το κύριο όπλο της είναι η "γροθιά της λεοπάρδαλης”, αν και το ζητούμενο για τον μαχητή είναι το πνεύμα του ζώου που προσπαθεί να μιμηθεί.
Η παρατήρηση των εξωτερικών κινήσεων αυτών των ζώων και η εξάσκηση της κάθε τεχνικής ουσιαστικά συνιστούσε διαλογιστική διαδικασία που έφερνε σε επαφή με την ιδιαίτερη αντίστοιχη εσωτερική κατάσταση που σχετιζόταν με το κάθε στοιχείο - ζώο.
Οι μοναχοί όφειλαν να είναι βαθύτατοι γνώστες και των πέντε τεχνικών, άσχετα με την ιδιαίτερη έφεσή τους σε κάποια από αυτές και έπρεπε να έχουν την ικανότητα της ξαφνικής, μα ομαλής, μετάβασης από τη μία τεχνική στην άλλη ανάλογα με τις περιστάσεις της μάχης.
Τα μικρά αιλουροειδή φωτογραφήθηκαν από τον ζωολόγο Μικαλ Σαουνι σε μια επίσκεψή του στο Central Park Zoo στη Νέα Υόρκη.
Ο φωτογράφος που κατάγεται από το Ισραήλ αλλά ζει στη Νέα Υόρκη δήλωσε ότι είναι διασκεδαστικό να τις παρακολουθείς.

 
 
 
 
 
 
 


Πηγή: Daily Mail
......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ