18 Σεπ 2014

Ανακοινώσεις ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΔΗΜΑΡ για Π. Φύσσα

Ανακοινώσεις για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα
εξέδωσαν η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η βουλευτής Β' Πειραιά της Δημοκρατικής Αριστεράς Μαρία Γιαννακάκη

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

"Η 18η Σεπτέμβρη του 2013, είναι μια ημερομηνία σταθμός για την ελληνική νεολαία, μια νεολαία που έβλεπε και βλέπει τις κυβερνήσεις να της ληστεύουν το μέλλον, να τη βυθίζουν στην αβεβαιότητα και στην ανασφάλεια, να της στερούν κάθε τι δημόσιο, από την εκπαίδευση μέχρι τις παραλίες και τις πλατείες, να την τρομοκρατούν με την πανταχού παρούσα αστυνομική καταστολή και τα αποθρασυμένα φασιστικά τάγματα εφόδου".

Αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ και καλεί όλους και όλες την Πέμπτη 18/9, στις 6μμ στο Κερατσίνι (Γρηγορίου Λαμπράκη και Σαλαμίνος), να διαδηλώσουμε για τη μνήμη του Παύλου, να διαδηλώσουμε για τις δικές μας ζωές.

"Ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς, όχι γιατί το επέλεξε, αλλά γιατί στο πρόσωπό του και στη δολοφονία του, συμπυκνώθηκαν όλα όσα χωρίζουν το δικό μας κόσμο, τον κόσμο της αξιοπρέπειας και της αλληλεγγύης απ' τον κόσμο του φόβου και του μίσους σε κάθε τι διαφορετικό, σε κάθε τι απελευθερωτικό και χειραφετητικό.

Ο φασισμός ήταν και παραμένει εχθρός του δικού μας κόσμου και καμία ελπίδα δεν έχουμε στο ότι μπορεί να παταχθεί μονάχα με διοικητικά μέσα. Άλλωστε είναι το ίδιο το αντιφασιστικό κίνημα που επέβαλε τις διώξεις σε βάρος των βουλευτών και στελεχών της Χρυσής Αυγής. Δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία ελπίδα ότι μια κυβέρνηση που νομιμοποίησε με την πολιτική της την ακροδεξιά ρητορεία της Χρυσής Αυγής, που συνομιλούσε μαζί της στο ανώτερο επίπεδο, που έκανε τα «στραβά μάτια» απέναντι στα τάγματα εφόδου, θα ήθελε πραγματικά να βάλει φρένο στην εγκληματική δράση της.

Τα όρια τα βάζει ο αγώνας και το αντιφασιστικό κίνημα πρέπει να διασφαλίσει με τη μαζικότητα και τη δράση του, ότι οι υπαίτιοι για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για δεκάδες άλλες επιθέσεις, θα έχουν την αντιμετώπιση που αξίζει στις πράξεις τους.

Εχθρός μας όμως παραμένει κι ότι γεννάει το φασισμό. Γι' αυτό και ο αντιφασιστικός αγώνας είναι αγώνας, πρώτα απ' όλα, για μια άλλη κοινωνία, μια κοινωνία ισότητας και αλληλεγγύης χωρίς διακρίσεις φύλου, χρώματος ή θρησκείας, μια κοινωνία συλλογικής δημιουργίας κι όχι ατομικής ανασφάλειας, μια κοινωνία χωρίς μνημόνια, χωρίς την τρομοκρατία της ανεργίας και της επισφάλειας, μια κοινωνία χωρίς την τρομοκρατία της καταστολής.

Η γενιά μας δεν έχει περιθώριο και γι' άλλους νεκρούς. Έχει έρθει η ώρα να πάρουν εκδίκηση τα όνειρά μας. Και θα την πάρουν!"

Το ΚΚΕ

Κάλεσμα προς όλους να πάρουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνουν οι φορείς με αφορμή τον ένα χρόνο απ’ τη δολοφονία του Π. Φύσσα, απευθύνει το ΚΚΕ.

Στην ανακοίνωση της Κεντρικής Επιτροπής αναφέρεται:

“Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα απ’ τους ναζιστές εγκληματίες της ΧΑ, τιμάμε τη μνήμη του, δυναμώνοντας τον αγώνα ενάντια στο φασισμό – ναζισμό, ενάντια στο σύστημα που γεννά και θρέφει το φασιστικό τέρας. Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να πάρουν μαζικά μέρος στις δραστηριότητες που οργανώνουν οι φορείς του λαϊκού κινήματος και της νεολαίας με αφορμή τον ένα χρόνο απ’ τη δολοφονία του Π. Φύσσα.

Οι εξελίξεις και οι αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της ΧΑ, μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, αναδεικνύουν την ευθύνη των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων και την ανοχή του αστικού πολιτικού συστήματος στη δράση της ΧΑ.

Σήμερα υπάρχουν πολύ περισσότερες αποδείξεις ότι η ΧΑ είναι ναζιστική εγκληματική οργάνωση και ότι η εγκληματική της δράση απορρέει απ’ τη ναζιστική της φύση και ιδεολογία. Πίσω από τη δημαγωγία της ΧΑ κρύβεται η δράση και η πρακτική της, που υπηρετεί μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, διασυνδέεται με τμήματα του κρατικού μηχανισμού, διαπλέκεται με εγκληματικά κυκλώματα. Γι’ αυτό και στήνουν δουλεμπορικά γραφεία προκειμένου να «ενοικιάσουν», με μεροκάματα τρόμου, εργαζόμενους στη μεγαλοεργοδοσία, γι’ αυτό και επιτίθενται σε μετανάστες, συνδικαλιστές και άλλους αγωνιστές, γι’ αυτό και στη βουλή στηρίζουν με τις θέσεις και τις προτάσεις τους συμφέροντα εφοπλιστών και άλλων τμημάτων του κεφαλαίου.

Ο ναζισμός είναι το μακρύ χέρι του κεφαλαίου, το πιο αποκρουστικό πρόσωπο του καπιταλιστικού συστήματος. Αξιοποιείται απ’ αυτό για να εγκλωβίζει λαϊκές δυνάμεις, άνεργους, εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Αξιοποιείται από ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, προκειμένου να προωθούνται τα σχέδια και οι επεμβάσεις τους, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας. Άλλωστε και ιστορικά έχει αποδειχθεί ότι τα μονοπώλια ήταν αυτά που εξέθρεψαν, ενίσχυσαν και στήριξαν την άνοδο του ναζισμού.

Σήμερα χρειάζεται να ενισχυθεί η πάλη του εργατικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας για την απομόνωση της ΧΑ σε κάθε τόπο δουλειάς και λαϊκή γειτονιά, να δυναμώσει η λαϊκή συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, που γεννούν και θρέφουν τα ναζιστικά μορφώματα.

Αποτελεί καθήκον κάθε τίμιου ανθρώπου, ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων, των καλλιτεχνών να συμβάλλουν για να ορθωθεί τείχος στο δηλητήριο του φασισμού – ναζισμού. Να αναδείξουν στη νεολαία την ιστορική αλήθεια για το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τα εγκλήματα που διέπραξαν οι ναζί και οι ντόπιοι συνεργάτες τους στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες, τις θυσίες που κατέβαλλε ο ελληνικός λαός για την ήττα του φασισμού – ναζισμού, την Αντιφασιστική Νίκη, να αντιπαλέψουν σθεναρά την ανιστόρητη εξίσωση του φασισμού με το σοσιαλισμό - κομμουνισμό. Αυτός είναι ο δρόμος για να ηττηθεί οριστικά και τελεσίδικα ο φασισμός και τα κάθε είδους πολιτικά μορφώματά του”.

Η Μ. Γιαννακάκη

Η βουλευτής της ΔΗΜ.ΑΡ Μαρία Γιαννακάκη σε δήλωσή της για την συμπλήρωση ενός χρόνου από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα υπογράμμισε τα εξής:
«Έναν χρόνο μετά την αποτρόπαια δολοφονία του Παύλου Φύσσα από άνανδρους φασίστες, η μνήμη του παραμένει ολοζώντανη και οδηγός.
Οι γειτονιές του Πειραιά, η Ελλάδα και όλη η Ευρώπη δεσμεύονται, με αφορμή τη θλιβερή αυτή επέτειο, να υπερασπίσουν με κάθε τίμημα τα ιδανικά της δημοκρατίας και της ελευθερίας και απαιτούν την άμεση απόδοση δικαιοσύνης και την περάτωση της δικαστικής διαδικασίας.
Ο Παύλος Φύσσας, ένας ακόμη κρίκος σε μια αλυσίδα δολοφονιών και επιθέσεων εναντίον μεταναστών και ομοφυλοφίλων, αποτέλεσε το καθυστερημένο, έστω, έναυσμα της λήξης του κύκλου της ατιμωρησίας και της ανοχής απέναντι στην εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής.
Στο Κερατσίνι, σε όλη την Ελλάδα και παντού στον κόσμο, η Δημοκρατία θα νικήσει, χρησιμοποιώντας ακριβώς τα όπλα που οι νεοναζί δολοφόνοι προσπαθούν να καταστρέψουν: τα ανθρώπινα δικαιώματα, το κράτος δικαίου και τον κοινοβουλευτισμό.
Ως Γενική Εισηγήτρια του Συμβουλίου της Ευρώπης κατά του Ρατσισμού και της Μισαλλοδοξίας, σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις της δημοκρατίας κι αυτές του αντιφασιστικού κινήματος, θα συνεχίσω να μάχομαι, ώστε η Χρυσή Αυγή και οι συνεργοί της να βρουν τη θέση που τους αρμόζει.
Κι αυτή δεν είναι άλλη, παρά ο σκουπιδοτενεκές της ιστορίας».

http://www.pireas2day.gr

......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ