23 Ιαν 2015

«Βουλιάζει» το Ευρώ, άνοδος στα χρηματιστήρια

Οι τιμές των μετοχών και των ομολόγων αυξήθηκαν σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, ενώ το ευρώ υποχώρησε σε χαμηλό 11 ετών σήμερα, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια αναμένεται να σημειώσουν την ισχυρότερη εβδομαδιαία επίδοσή τους από τα τέλη του 2011. Οι αποδόσεις, μέγεθος αντιστρόφως ανάλογο προς την τιμή, των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων μειώθηκαν σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα. Οι αποδόσεις των 10ετών ελληνικών ομολόγων ήταν οι μόνες που αυξήθηκαν σήμερα στην Ευρωζώνη (σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση των Financial Times ανέρχονται στο 8,91%).

Το ευρώ «βούλιαξε» νωρίτερα έως το 1,1115 σε σχέση με το δολάριο, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 σημειώνει άνοδο 1,4%. Η έρευνα της εταιρείας Markit, που καταρτίζει τους δείκτες υπεύθυνων αγορών (PMI), έδειξε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία ξεκίνησε καλύτερα από το αναμενόμενο το 2015. Ο σύνθετος δείκτης PMI (που αφορά στους τομείς της μεταποίησης και των υπηρεσιών) της Ευρωζώνης αυξήθηκε στις 52,2 μονάδες (υψηλό 5 μηνών) από 51,4 τον Δεκέμβριο. «Απομακρυνόμαστε από τα χαμηλά του 2014, αλλά ο υποδηλούμενος ρυθμός ανάπτυξης είναι ακόμη περιορισμένος», δήλωσε οικονομολόγος της Markit.

Στην αγορά συναλλάγματος το ευρώ έναντι του δολαρίου σημειώνει και νέα πολύ μεγάλη υποχώρηση σε ποσοστό 1,40% και διαμορφωνόταν στις 15:39 το απόγευμα της Παρασκευής 23 Ιανουαρίου 2015 σε χαμηλά επίπεδα 11 ετών στα 1,1207 δολάρια, στον απόηχο της ανακοίνωσης Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αλλά και λόγω της ενδεχόμενης επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές στην Ελλάδας, σύμφωνα με ξένους αναλυτές. Το ευρώ βρίσκεται στα 132,41 γεν, στο 0,7478 με τη στερλίνα και στο 0,9821 με το ελβετικό φράγκο, υποχωρώντας κατά 0,82%. Η ισοτιμία του δολαρίου εμφάνιζε απώλειες σε ποσοστό 0,43% έναντι του γεν και διαμορφωνόταν στα 117,98 γεν. Το δολάριο βρίσκεται στο 1,4990 με τη στερλίνα και στο 0,8757 με το ελβετικό φράγκο.




......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ