12 Μαρ 2015

Διάβημα Αθήνας προς Βερολίνο για τον Σόιμπλε

Διάβημα στην γερμανική κυβέρνηση έκανε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών για την φραστική επίθεση που έκανε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στον Γιάνη Βαρουφάκη. Διαψεύδει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών: «Όχι, δεν προσέβαλα τον Έλληνα ομόλογό μου, αυτά είναι ανοησίες».


Σε διάβημα προς το γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών προέβη το βράδυ της Τρίτης ο πρεσβευτής της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Βερολίνο, μετά από σχετική εντολή του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, προκειμένου να εκφραστεί η ελληνική δυσαρέσκεια για τους προσβλητικούς χαρακτηρισμούς στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, που διατύπωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.

"Η στάση πολιτισμού" του Βαρουφάκη


Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του χθες στο Mega, και ερωτηθείς για τις επίμαχες δηλώσεις του Γερμανού ΥΠΟΙΚ, δεν θέλησε να πάρει θέση. Αναφέρθηκε πάντως στη συνάντησή του με τον κ. Σόιμπλε, στην οποία ο Γερμανός υπουργός τού είπε ότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη της γερμανικής κυβέρνησης για να του απαντήσει ο κ. Βαρουφάκης: «Ξέρω πως δεν την είχα, αλλά θέλω να έχω του ελληνικού λαού».
Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω τώρα τη δυσαρέσκειά τους, αλλά θα το συνηθίσουν.

Για τις δηλώσεις Σόιμπλε είπε: «Όποτε έχω αναφερθεί στον κ. Σόιμπλε το έχω κάνει με τεράστιο σεβασμό για έναν άνθρωπο που είναι τέσσερις 10ετίες στα πράγματα. Όποτε τον βλέπω μιλάμε πολιτισμένα. Θα μου επιτρέψεις να μην κάνω σχόλια πάνω στα όσα έχει πει. Είναι πολιτική μου απόφαση και στάση πολιτισμού να μην συμμετάσχω σε έναν ανταγωνισμό, που, όπως είπε ο Γκάντι, ο οφθαλμός αντί οφθαλμού οδηγεί στο να είναι όλοι τυφλοί», επεσήμανε και πρόσθεσε πως η παρουσία του στο Eurogroup έχει εκνευρίσει πάρα πολλούς εντός και εκτός Συμβουλίου.

Ο ΥΠΟΙΚ επεσήμανε ακόμη ότι «γενικότερα, έχουν κακομάθει πολλοί από τους εταίρους μας» καθώς «έχουν συνηθίσει μία σειρά υπουργών που κάθονταν στην ουρά έξω από τα γραφεία της τρόικας». «Έχουν συνηθίσει να λένε "Forget it Γιάννης, Κώστας, Κυριάκος" και εκείνοι να το ξεχνούν. 

Οι προσβλητικές δηλώσεις Σόιμπλε


Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είχε δηλώσει ότι ο Γ. Βαρουφάκης είναι ο μόνος που ισχυρίστηκε ότι στο Eurogroup δεν χάθηκε χρόνος και κατηγόρησε τον Έλληνα Υπουργό Οικονομικών ότι χειρίζεται τον Τύπο με αφέλεια και πως κάνει εσφαλμένη χρήση των ΜΜΕ, ψάχνοντας για εχθρούς.

«O Βαρουφάκης μού είπε ότι τα ΜΜΕ είναι τρομακτικά. Και του είπα ότι στην αρχή έδινε την εντύπωση ότι είναι πιο δυνατός στην επικοινωνία απ’ ό,τι είναι στην ουσία. Η εντύπωση μπορεί να απατά» είπε ο Β. Σόιμπλε, απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους και τους κάλεσε να μη γελούν. «Το ότι είναι αφελής (ο κ. Βαρουφάκης) με τους δημοσιογράφους είναι για μένα κάτι εντελώς καινούργιο», κατέληξε ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών.

Διαψεύδει τον χαρακτηρισμό ο Σόιμπλε

«Όχι, δεν προσέβαλα τον Έλληνα ομόλογό μου, αυτά είναι ανοησίες», δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, στο πρακτορείο Reuters, κληθείς να σχολιάσει τη διαμαρτυρία της Αθήνας στο γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών.

- See more at: http://www.news4people.gr


......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ