12 Μαρ 2015

Παρουσίαση βιβλίου "Σαρακοστιανά" Δημοτική Βιβλιοθήκη Νίκαιας

Βιβλιοπαρουσίαση
Πέμπτη 19 Μαρτίου, 6 το απόγευμα
στη βιβλιοθήκη Νίκαιας
είσοδος ελεύθερη


ΣΑΡΑΚΟΣΤΙΑΝΑ
Μαριγούλα Δ. Κοκκίνου - Γεωργία Σ. Κοφινά
Μεσογειακή, νηστήσιμη, χορτοφαγική κουζίνα
Φωτογραφίες: Θανάσης Ταμβακίδης
27η έκδοση, ISBN:978-618-81538-0-6
Εκδόσεις Πορφύρα

Μετά από 78.000 αντίτυπα, τα γνωστά μας Σαρακοστιανά με την πρακτική σπιράλ ράχη, επανακυκλοφορούν ανανεωμένα και επαυξημένα. Με νέες φωτογραφίες και φρέσκες ιδέες για το καθημερινό πιάτο. 387 συνταγές που μυρίζουν Ελλάδα και γεμίζουν το τραπέζι μας με τα υλικά της παραδοσιακής κουζίνας.
Τα Σαρακοστιανά προβάλλουν πατροπαράδοτες διατροφικές συνήθειες εμπλουτισμένες με νέους συνδυασμούς. Συνταιριάζουν τη διατροφή μας με το σημερινό τρόπο ζωής.

Η συγγραφέας του βιβλίου κα Γεωργία Κοφινά θα μας μιλήσει για:
τη σημασία της μεσογειακής διατροφής και την άρρηκτη σύνδεση της σωματικής και της πνευματικής υγείας,
τη Νηστεία στη σύγχρονη οικογένεια - ιδέες και πρακτικές για την καθημερινή εφαρμογή της,
το οικογενειακό σαρακοστιανό μενού,
τα παιδιά και τη νηστεία

Βιογραφικά στοιχεία:
Η Γεωργία Κοφινά είναι εκπαιδευτικός και συγγραφέας-ερευνήτρια γαστρονομίας. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αμερική. Έλαβε πτυχίο ΒΑ στην Ιστορία από το University of North Carolina. Το 1976 μετακόμισε οικογενειακώς στην Ελλάδα. Ασχολήθηκε με την ελληνική γαστρονομία και συνέγραψε με την Μαριγούλα Κοκκίνου το βιβλίο Σαρακοστιανά, που κυκλοφορεί από το 1986 με πάνω από 85.000 πωλήσεις. Έχει οργανώσει πολλά σεμινάρια ελληνικής κουζίνας και έχει συμμετάσχει σε συνέδρια γαστρονομίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Επίσης, έχει συνεργαστεί με διάφορες εταιρείες τροφίμων δημιουργώντας συνταγές για τα προϊόνα υους. Για αρκετά χρόνια συνεργάστηκε με τα περιοδικά ΜΕΝΟΥ, Greek Goyrmetraveler, Insider, την ιστοσελίδα www.gourmed.gr και την ελληνο-αμερικάνικη εφημερίδα National Herald. Έχει εμφανιστεί σε αρκετά τηλεοπτικά προγράμματα παρουσιάζοντας την παραδοσιακή και δημιουργική ελληνική κουζίνα. Τα τελευταία 16 χρόνια εργάζεται στο Alpine Center for Hotel and Tourism Management που αποτελεί τμήμα του Κολλεγίου City Unity, διδάσκοντας οργάνωση μενού και διατροφή, όπως και πρακτικά μαθήματα στα πλαίσια της παραδοσιακής ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. Συνεργάζεται τέλος με το περιοδικό OLIVE.




......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ