16 Μαρ 2015

Πάλι στα «χαρακώματα» Κερατσίνι και Πειραιάς για τα σκουπίδια


Αιτία πολέμου ανάμεσα στο Δήμο Πειραιά και το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας φαίνεται πως αποτελεί η δημιουργία τοπικού κέντρου διαχείρισης απορριμμάτων στο Σχιστό…!


Η σχετική πρόταση, που κατέθεσε ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης κατά τη διάρκεια του πρόσφατου θεματικού συνεδρίου της Περιφέρειας Αττικής, κάθε άλλο παρά θετικής ανταπόκρισης έτυχε από τον συνάδελφό του δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο, ο οποίος στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «σήκωσε το γάντι»…! Παρότι η σχετική πρόταση της συντρόφου του κ. Βρεττάκου, Ρένας Δούρου , προβλέπει μέσω διαδημοτικών συνεργασιών , τη δημιουργία πολλών (!) τέτοιων κέντρων διαχείρισης .Χωρίς φυσικά να τα χωροθετεί αλλά αφήνοντας τους Δήμους να τα «βρουν» μεταξύ τους .

Πράγμα όμως , που θα αποδειχθεί αδύνατον. Τόσο εξαιτίας του φόβου πολιτικού κόστους , αφού σ΄όποιον Δήμο γίνει , η Δημοτική του Αρχή θα βρεθεί αντιμέτωπη με ισχυρές αντιδράσεις. Όσο και διότι πολλοί Δήμοι , δεν διαθέτουν ελεύθερους χώρους , με αποτέλεσμα το «μπαλάκι» να πέφτει σ΄ άλλους όμορους.

Βρεττάκος

Όπως είπε, λοιπόν, ο κ. Βρεττάκος η δημοτική του αρχή δεν προτίθεται να επιδείξει καμία απολύτως ανοχή σε οποιοδήποτε σχέδιο απεργάζεται ο Δήμος Πειραιά για τη δημιουργία τοπικού κέντρου διαχείρισης απορριμμάτων στο Σχιστό.

Ο ίδιος εξαπέλυσε επίθεση κατά του κ. Μώραλη, επειδή όπως τόνισε, προχώρησε στην συγκεκριμένη πρόταση χωρίς νωρίτερα να ενημερώσει σχετικά το Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στα διοικητικά όρια του οποίου ναι μεν ανήκει ο χώρος του Σχιστού αλλά είναι …ιδιοκτησίας του Δήμου Πειραιά.

«Κι εμείς μπορούμε να προτείνουμε να μεταφερθούν τα σκουπίδια στα Καμίνια», δήλωσε με έντονη δόση ειρωνείας και χιούμορ ο κ. Βρεττάκος, ο οποίος ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να υλοποιηθούν τα σχέδια του δημάρχου Πειραιάς ερήμην του Δήμου Κερατσινίου-Δραπετσώνας.

«Ο κ. Μώραλης έπρεπε να μας ρωτήσει πριν προτείνει το οτιδήποτε. Στη γειτονιά μας δεν μπορεί κανείς να υλοποιήσει τα σχέδιά του», υπογράμμισε ο Χρήστος Βρεττάκος.

Το θέμα έθεσε κατά την προ ημερήσιας διάταξης συζήτηση ο δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας Κώστας Κούβαρης, ο οποίος κάλεσε το δήμαρχο να λάβει ξεκάθαρη θέση για την πρόταση Μώραλη.Ενώ και ο επικεφαλής της «Αναγέννησης» Ζαχαρίας Ζούπης κάλεσε το δήμαρχο να φέρει άμεσα προς συζήτηση τα σχέδια της Περιφέρειας Αττικής για το μείζων θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

http://newsta.gr

......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ