16 Μαΐ 2015

Οι 10 καλύτεροι καλοκαιρινοί προορισμοί της Ελλάδας!!!

Η χώρα μας είναι η πιο όμορφη στον κόσμο. Καμιά άλλη δεν είναι προικισμένη με φύση παρόμοιου κάλλους και ισάξιους πολιτισμικούς θησαυρούς.

Το keratsinivoice μια ακόμα χρονιά διαλέγει τους δέκα καλύτερους καλοκαιρινούς προορισμούς της Ελλάδας.


Ας τους δούμε έναν προς έναν…



1. Κουφονήσια


Τα Κουφονήσια αποτελούνται από το Κάτω και Επάνω Κουφονήσι και ανήκουν στο σύμπλεγμα των Μικρών Ανατολικών Κυκλάδων. Γεωγραφικά, τα συναντά κανείς στα νοτιοανατολικά της Νάξου και δυτικά της Αμοργού.
Το κάτω Κουφονήσι είναι σχεδόν ακατοίκητο, τα μόνα κτίσματα που συναντά κανείς είναι λιγοστές θερινές κατοικίες. Χαρακτηριστικό αξιοθέατο του νησιού αποτελεί το εκκλησάκι της Παναγίας που βρίσκεται στο μόλο και είναι χτισμένο πάνω σε αρχαία ερείπια. Στο μικρό γραφικό λιμανάκι του, αράζουν μόνο ψαροκάικα και εκδρομικά καραβάκια, που μεταφέρουν τους επισκέπτες στις μαγευτικές παραλίες του νησιού.

Το Επάνω Κουφονήσι είναι το μικρότερο και πιο πυκνοκατοικημένο νησάκι των Κυκλάδων. Κύρια και αποκλειστική ενασχόληση των κατοίκων αποτελεί η αλιεία γεγονός που μετατρέπει το νησί σε ένα γνήσιο ψαροχώρι, όπου ο επισκέπτης μπορεί να απολαύσει σε αφθονία ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά. Φτάνοντας στο νησί, ο λευκός ανεμόμυλος που δεσπόζει στα αριστερά του λιμανιού μοιάζει να καλωσορίζει τον επισκέπτη, ενώ πιο πάνω απλώνεται η χώρα, ένα πρότυπο κυκλαδικής αρχιτεκτονικής. Οι παραδεισένιες παραλίες του, όλες σχεδόν αμμώδεις, συμπληρώνουν τη μαγευτική εικόνα του νησιού. Το Κουφονήσι έχει αρχίσει να αναπτύσσεται τουριστικά την τελευταία δεκαετία κι έτσι η φυσική ομορφιά και η παραδοσιακή γοητεία του έχουν διατηρηθεί αναλλοίωτες. Αυτά, σε συνδυασμό με την άψογη φιλοξενία των ντόπιων, αλλά και τις προσιτές τιμές των ενοικιαζόμενων δωματίων και του φαγητού, καθιστά το νησί τον ιδανικό προορισμό για τις καλοκαιρινές, και όχι μόνο, διακοπές.

2. Πάρος


Δαντελωτές ατέλειωτες παραλίες για όλα τα γούστα, κοσμοπολίτικες νησιώτικες πολιτείες, ορεινοί γραφικοί οικισμοί, αρχαίοι ναοί και ενετικά κάστρα, που μαζί με τις δεκάδες, διάσπαρτες στην επικράτεια της, κατάλευκες παλαιοχριστιανικές και βυζαντινές εκκλησιές μαρτυρούν, την πολύτιμη ιστορία, που κουβαλάει η Πάρος. Όλα αυτά μαζί αλλά κι ένα-ένα ξεχωριστά, συνθέτουν την Πάρο, το μαγικό προορισμό επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο.
Και φυσικά δε θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε τα δύο «πετράδια» της Πάρου: την Παναγιά την Εκατονταπυλιανή και τα ανόθευτα χαμόγελα των Παριανών, που έχουν αναγάγει την περίφημη κυκλαδίτικη φιλοξενία σε υψηλή τέχνη.
Η διαμονή σας στο νησί είναι μια πολύ εύκολη υπόθεση καθώς υπάρχουν επιλογές, που ταιριάζουν σε κάθε γούστο και σε κάθε βαλάντιο. Ενώ σε κάθε γωνιά του νησιού υπάρχουν απομονωμένες αμμουδιές αλλά και οργανωμένες πλαζ που είναι προσβάσιμες σε όλους, χάρη στο εξαιρετικό οδικό δίκτυο της Πάρου.



3. Λευκάδα


Η Λευκάδα είναι ένα νησί που το ερωτεύεστε με την πρώτη επίσκεψη, αρκεί μόνο να φτάσετε στην πλωτή γέφυρα 70μ που συνδέει οδικά το νησί με την υπόλοιπη Ελλάδα και να μπείτε στον παράδεισο της ομορφιάς. Η Λευκάδα, θα σας μαγέψει από την φυσική και παρθένα ομορφιά της.
Η Λευκάδα φημίζεται για τις παραδεισένιες παραλίες, που πολλές από αυτές κάθε χρόνο κερδίζουν πανευρωπαϊκά βραβεία .Μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας σε τυρκουάζ νερά όπως το ξακουστό « Πόρτο Κατσίκι » μέχρι σε γαλαζοπράσινα νερά που το πεύκο ακουμπά στην θάλασσα, ξανθή, λευκή άμμος μέχρι χαλικάκι για να επιλέξετε, και κυρίως μπορείτε να πάτε εύκολα με το αυτοκίνητό σας .
Οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κάποιος στην Λευκάδα είναι πολλές, από τα θαλάσσια extreme sports, πεζοπορίες σε απίστευτα μονοπάτια που οδηγούν σε καταρράκτες και να κάνετε το μπάνιο σας σε φυσικές λιμνούλες που έχουν σχηματιστεί, ποδηλασία μέσα στα καταπράσινα βουνά ακόμη και ιππασία. Η διασκέδαση χτυπάει κόκκινο από νωρίς έως τις πρώτες πρωινές ώρες. Υπάρχουν σε όλο το νησί πολλά beach bar για να ξεφαντώσετε με πολύ δυνατή μουσική και κέφι και αργότερα κυρίως στην πόλη της Λευκάδας μπορείτε να βρείτε πολλά clubs με μουσική για όλα τα γούστα.


4. Πύλος

Από τα πιο ωραία πράγματα στον κόσμο είναι να βλέπεις τον κόλπο του Ναβαρίνου καθώς το πλοίο προσεγγίζει στην Πύλο. Η θέα της Βοϊδοκοιλιάς και της λιμνοθάλασσας της Γιάλοβας είναι καταπληκτική από τις επάλξεις του Παλαιόκαστρου στο Κορυφάσιο Ακρο. Πολλά σπίτια στην Πύλο έχουν το χρώμα της νεοκλασικαής αρχοντιάς και οι καταρράκτες στο Πολυλίμνιο είναι μια εξωτική νότα.
Από τις παραλίες της περιοχής η πιο φημισμένη με πεντακάθαρα και γαλαζοπράσινα νερά είναι ηΒοϊδοκοιλιά που βρίσκεται βορειοδυτικά της Πύλου. Άλλες πανέμορφες παραλίες είναι η Χρυσή Άμμος κοντά στην λιμνοθάλασσα και η παραλία της Γιάλοβας. Σε πολύ κοντινή απόσταση βρίσκονται ο Φοινικούντας ( παραθαλάσσιο χωριό με ωραίες ψαροταβέρνες και όμορφη παραλία ), η Μεθώνη με το εντυπωσιακό ενετικό κάστρο της και η γραφική Κορώνη με πολλά μπαράκια και ψαροταβέρνες. Όλα οι παραπάνω περιορισμοί βρίσκονται σε ακτίνα 20χλμ. από την Πύλο.




5. Μήλος


Η Μήλος, με τη λαμπερή ομορφιά της Αφροδίτης που για αιώνες έκρυβε στη γη της, τη μυστηριώδη γοητεία που αποπνέουν οι φυσικές καλλονές του τόπου και τα σημαντικά μνημεία που υπάρχουν σε όλο τη νησί, έχει αποκτήσει παγκόσμια φήμη και αποτελεί ιδανικό προορισμό για κάθε μορφή τουρισμού . Βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο των Κυκλάδων και είναι το πέμπτο σε μέγεθος νησί του συμπλέγματος. Η Μήλος ξεχωρίζει για το σχήμα της, μοιάζει με πέταλο, και για το λιμάνι της, τον Αδάμαντα, που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ασφαλέστερα φυσικά λιμάνια της Μεσογείου.
Στο ηφαιστειογενές έδαφος του νησιού οφείλονται τα περίεργα σχήματα των πετρωμάτων του, τα υπέροχα χρώματά τους και τα μαγευτικά ακρογιάλια τους με τις λευκόχρυσες αμμουδιές και τα σμιλεμένα βράχια που καθρεφτίζονται στο γαλάζιο του Αιγαίου και μαγνητίζουν τη ματιά του επισκέπτη.
Σήμερα, η Μήλος είναι ένας τόπος ονειρεμένος στον οποίο θα περάσετε τις καλύτερες διακοπές της ζωής σας. Επισκεφθείτε την και αφεθείτε στη γοητεία της!



6.ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ



Το τοπίο της, ένα από τα πιο όμορφα και τα πιο εντυπωσιακά στο κόσμο, αποτελεί μαγνήτη για χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο. Η Σαντορίνη είναι νησί των Νοτίων Κυκλάδων και βρίσκεται μεταξύ της Ίου και της Ανάφης.
Το πιο σημαντικό αξιοθέατο αναμφισβήτητα είναι το Ηφαίστειο. Πολλοί ερευνητές έχουν συσχετίσει την καταστροφή του νησιού 3500 χρόνια πριν, με την καταστροφή του Μινωικού πολιτισμού και το μύθο της χαμένης Ατλαντίδος. Το Ηφαίστειο παραμένει ενεργό ενώ η μεγάλη έκρηξή του γύρω στα 1500 π.Χ. δημιούργησε αυτή τη μοναδική Καλντέρα, πάνω από την οποία φαντάζουν να αιωρούνται εκατοντάδες άσπρα σπιτάκια με μπλε παντζούρια.
Η Σαντορίνη διαθέτει πολλές παραλίες ενώ οι πιο ξακουστές είναι η Περίσσα, το Καμάρι και η Κόκκινη Παραλία. Η Περίσσα και το Καμάρι είναι απέραντες παραλίες με ηφαιστειογενή μαύρη άμμο και βαθιά γαλάζια νερά. Η Κόκκινη Παραλία αποτελείται από εντυπωσιακούς κόκκινους και μαύρους βράχους.

7. ΜΥΚΟΝΟΣ


Η Μύκονος αποτελεί ενιαίο νησιωτικό σύμπλεγμα μαζί με τη Δήλο, τη Ρήνεια και μερικές βραχονησίδες, ενώ είναι σταθερά, από τη δεκαετία του ’50 και μετά, ένα από τα δημοφιλέστερα τουριστικά νησιά στην Μεσόγειο.
Η Χώρα, όπως κοινά αποκαλείται η πόλη της Μυκόνου, εντυπωσιάζει και γοητεύει τον επισκέπτη της από την πρώτη στιγμή, χάρη στην ωραία θέση, την κλίμακα και την αρχιτεκτονική της. Παρά την μεγάλη τουριστική ανάπτυξη του νησιού καταφέρνει να διατηρεί όσο καμιά άλλη την κυκλαδίτικη φυσιογνωμία της και πολλά από τα παραδοσιακά στοιχεία της. Η Μύκονος ξεχωρίζει ανάμεσα στα ελληνικά νησιά για τις ονειρικές παραλίες της, που είναι ιδανικοί προορισμοί καθώς καλύπτουν όλες τις ανάγκες των παραθεριστών. Φυσικά οι πιο διάσημες παραλίες στην Μύκονο είναι αυτές με τα πασίγνωστα beach bar και εστιατόρια που βρίσκονται συνεχώς σε ένα τρελό πάρτι. Όμως στην Μύκονο υπάρχουν παραλίες και για αυτούς που αναζητούν ησυχία και απομόνωση. Έτσι ανάμεσα στην λίστα με τις απόλυτα οργανωμένες, πολυσύχναστες παραλίες, θα βρείτε και άλλες πιο ήσυχες, σχεδόν έρημες, χωρίς ξαπλώστρες και θαλάσσια σπορ, αλλά το ίδιο υπέροχες!
Μερικές από αυτές είναι: η ψαρού, ο πλατύς γιαλός, το καλό λιβάδι , η μεγάλη άμμος κ.α.






8. ΧΑΝΙΑ




Τα Χανιά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στο νησί της Κρήτης και πρωτεύουσα του νομού Χανίων. Η πόλη των Χανίων είναι μία όμορφη παραλιακή πόλη, η οποία φιλοξενεί και το μεγαλύτερο λιμάνι της Κρήτης. Τα Χάνια έχουν ταυτιστεί με την αρχαία Κυδωνία η οποία υπήρξε σημαντική μινωική πόλη. Πολλοί από τους επισκέπτες της Κρήτης χαρακτηρίζουν τα Χανιά σαν την ομορφότερη πόλη του νησιού.

Σήμα κατατεθέν της πόλης είναι το παλιό λιμάνι, ιδανικό για βραδινούς περιπάτους και χαλάρωση, η γραφικότητα του θα σας μαγέψει. Ο Νομός Χανίων διαθέτει πολλές παραλίες. Μερικές από αυτές είναι η παραλία των Αγίων Αποστολών, η παραλία της Σταλού η οποία βρίσκεται σε απόστασή, μόλις 7 χιλιομέτρων από την πόλη των Χανίων. Ακριβώς απέναντι από αυτήν την παραλία υπάρχουν τα νησάκια Θοδώρου τα οποία βρίσκονται σε ελάχιστη απόσταση από την παραλία και η πρόσβαση είναι εύκολη με βάρκα.

Η λιμνοθάλασσα του Μπάλου βρίσκεται στο ακρωτήρι της Γραμβούσας σε ένα παραδεισένιο τοπίο. Η πρόσβαση είναι εφικτή κυρίως με καραβάκι από το Καστέλι Κισσάμου και με αμάξι μόνο μέχρι ως ένα σημείο. Η περιοχή θεωρείται παγκοσμίως σπάνιας ομορφιάς χωρίς να υπάρχει ίχνος πολιτισμού γι’ αυτό και θα πρέπει να εξοπλιστείτε επαρκώς για την επίσκεψή σας. Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Ελαφονήσι το οποίο βρίσκεται κοντά στο νοτιοανατολικότερο σημείο της Κρήτης, 43 χιλιόμετρα από το Καστέλι και 76 από τα Χανιά. Η πρόσβαση στο νησί που βρίσκεται πολύ κοντά στην παραλία στα περίπου 100m γίνεται και με τα πόδια, μιας και τα νερά είναι πολύ ρηχά! Τα νερά είναι ροζ από τα χιλιάδες κοχύλια που έχουν θρυμματιστεί κατά την πάροδο του χρόνου δίνοντας μια ξεχωριστή όψη στην αμμουδιά.
Ο Νομός Χανίων έχει πολλές επιλογές για τους επισκέπτες που θέλουν να έρθουν κοντά στη φύση. Μία επίσκεψή στο ξακουστό φαράγγι της Σαμαριάς θα σας πείσει. Το φαράγγι της Σαμαριάς είναι το μεγαλύτερο φαράγγι σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το διασχίζουν πάνω από τριακόσιες χιλιάδες κόσμος κάθε χρόνο. Είναι ένα θαυμαστό τοπίο, με σπάνιους γεωμορφικούς σχηματισμούς. Μοναδικός βιότοπος με ξεχωριστή σε πλούτο χλωρίδα και πανίδα και μια πλούσια μυθολογία που φθάνει ως τα προϊστορικά χρόνια. Το μήκος της διαδρομής του είναι 12,8 χιλιόμετρα και στη συνέχεια η απόσταση ως την παραλιακή Αγία Ρουμέλη, είναι ακόμα 3,2 χιλιόμετρα.

Τα Χανιά, αλλά και γενικά η Κρήτη είναι μία περιοχή με έντονες αντιθέσεις, πράγμα που την καθιστά ικανή να ικανοποιήσει κάθε επιθυμία του επισκέπτη της. Παραλίες, ιστορικά μνημεία, μεγάλη τουριστική ανάπτυξη, καλό φαγητό και φιλόξενοι κάτοικοι είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά των Χανιών.
9. ΜΑΝΗ - ΑΡΕΟΠΟΛΗ

10.

Η πρωτεύουσα της Μέσα Μάνης και ένα από τα πιο τουριστικά χωριά της ευρύτερης περιοχής είναι ένας καλοδιατηρημένος οικισμός με πέτρινα σοκάκια που φέρουν ζωντανά τα ίχνη της αίγλης του παρελθόντος, καλοδιατηρημένα πυργόσπιτα, και πετρόχτιστους ξενώνες.


Κέντρο του χωριού είναι η μεγάλη πλατεία με το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, όπου τα Σάββατα, οι ντόπιοι παραγωγοί στήνουν τους πάγκους τους και πουλάνε τοπικά προϊόντα.


Γύρω από την πλατεία θα βρείτε πολλά μαγαζιά, ταβέρνες, cafes και τη δημοτική βιβλιοθήκη. Περπατήστε στο παραδοσιακό κομμάτι του οικισμού και θαυμάστε τους πύργους ( ξεχωρίζουν του Στυλιανού Μαυρομιχάλη, του Κυριακούλη Μαυρομιχάλη, του Μπαρελάκου και του Πικουλάκη ). Επίνειο της Αρεόπολης το Καραβοστάσι ( ή παραθαλάσσιο Οίτυλο ) έχει αναπτυχθεί τουριστικά με ωραία ξενοδοχεία και ταβέρνες, ενώ το γειτονικό γραφικό Λιμένι αποτελεί κλασική στάση για ψαροφαγία δίπλα στο κύμα σε ειδυλλιακό σκηνικό με φόντο τον πύργο των Μαυρομιχαλαίων.


Η Αρεόπολη και τα περίχωρά της αποτελούν μια από τις πιο δημοφιλείς βάσεις για εκδρομές σε ολόκληρη τη Λακωνική Μάνη. Πετρόχτιστα χωριά με εντυπωσιακά πυργόσπιτα μέσα στις φραγκοσυκιές ( η Βάθεια και ο Γερολιμένας είναι δύο από τα πιο γνωστά ), μικρές παραλίες με κροκάλες, και εντυπωσιακά τοπία θα ενθουσιάσουν τους λάτρεις του on the road, ενώ οι περιπατητές θα βρουν πολλές αφορμές για πεζοπορίες. Ιδιαίτερη εμπειρία και η θαλάσσια περιήγηση στη Δυτική Μάνη που οργανώνονται σε συνεργασία με κάποιους ξενώνες. Ο Πύργος Διρού με τα εντυπωσιακά σπήλαια αποτελεί βασικό τουριστικό αξιοθέατο για την ευρύτερη περιοχή.
10. ΑΛΟΝΗΣΟΣΤο νησί με τα κρυστάλλινα νερά


Η Αλόννησος είναι ένα από τα νησιά του συμπλέγματος των Β. Σποράδων. Αποτελεί έναν ιδανικό καλοκαιρινό τουριστικό προορισμό για τον επισκέπτη που ενδιαφέρεται να έρθει σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον και ταυτόχρονα να χαλαρώσει στις ήσυχες και παρθένες παραλίες του νησιού, που μπορεί κάποιος να απολαύσει το μπάνιο του στα κρυστάλλινα νερά της Αλοννήσου. Αν πάλι έχετε το χρόνο, μη διστάσετε να περιηγηθείτε στα μονοπάτια που υπάρχουν στο εσωτερικό του νησιού. Θα ανακαλύψετε ερημικές παραλίες, την πανοραμική θέα στους επιβλητικούς βράχους της δυτικής πλευράς του νησιού και την πλούσια και πυκνή βλάστηση που έχει αναπτυχθεί με το πέρασμα των αιώνων και είναι χαρακτηριστική της Μεσογείου.
Η Χώρα ή Παλιό Χωριό, είναι ιδανικός προορισμός για τις απογευματινές σας εξόδους. Προτιμήστε να περιπλανηθείτε στα λιθόκτιστα σοκάκια της και ανακαλύψτε τα πανέμορφα σπίτια με τους ολάνθιστους κήπους. Είναι το στεριανό διαμάντι του νησιού. Δεν είναι τυχαίο που η Χώρα σήμερα αποτελεί διατηρητέο οικισμό.
Σε όλες τις παραλίες και στη Χώρα υπάρχουν συμπαθητικά ταβερνάκια και γκουρμέ εστιατόρια. Πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τα φρέσκα ψάρια, τούνα, αστακομακαρονάδα, βραστό ή ψητό κατσίκι, και τις παραδοσιακές πίτες: το μπγκί (λαχανόπιτα), το μπουρέκι (κρεατόπιτα), το τυλιχτήρι (τυρόπιτα). Θα σας ενθουσιάσουν! Μετά το φαγητό απολαύστε τα ξακουστά γλυκά της Αλοννήσου με τις ιδιαίτερες γεύσεις τους, τα «ροζέτα», τα «φοινίκια» και τα «σουτσούκια», καθώς και τα περίφημα παγωτά που παρασκευάζονται με γνήσια ιταλική συνταγή.
Για τους λάτρεις της θαλάσσιας περιπέτειας, η ενοικίαση ενός καϊκιού είναι η καλύτερη λύση για να ανακαλύψετε την άγρια φυσική ομορφιά και το ιδιαίτερο γεωλογικό ανάγλυφο που σχηματίζουν οι 22 βραχονησίδες που βρίσκονται μέσα στην περιοχή του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων. Εναλλακτικά προτιμήστε να κάνετε μια βόλτα με τα σκάφη που διοργανώνουν μονοήμερες εκδρομές στο Θαλάσσιο Πάρκο και έχουν αφετηρία το Πατητήρι.
Η περίπτωση της Αλοννήσου είναι πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα, καθώς πριν τη δεκαετία του ’80 οι Αλοννησιώτες συνειδητοποιούν ότι το μέλλον του τόπου τους βρίσκεται στον οικολογικό τουρισμό και στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Έτσι, με την υποστήριξη των ντόπιων ψαράδων, τη βοήθεια των επιστημόνων και του κρατικού μηχανισμού θεσμοθετείται το 1992 το πρώτο εθνικό θαλάσσιο πάρκο στην Ελλάδα. Στο Πατητήρι εδρεύει και ο Φορέας Διαχείρισης του Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου Βορείων Σποράδων (Ε.Θ.Π.Α.Β.Σ.), που εποπτεύεται από το Υπουργείο ΠΕΚΑ. Είναι η αρμόδια υπηρεσία για την προστασία των μοναδικών χερσαίων και θαλάσσιων μεσογειακών βιοτόπων της περιοχής, στα οποία συναντώνται εκατοντάδες είδη φυτών και ζώων. 


......................................................................................................................................................................

Για απίστευτες προσφορές Κάντε κλικ εδώ

Στείλτε μας τη φωτογραφία , το video ή το μήνυμα σου για να καταγγείλεις και να δείξεις αυτό που θέλεις. Όλοι μαζί μπορούμε να έχουμε το Κερατσίνι που θέλουμε!   
Επικοινωνία με το KERATSINIVOICE:
Email: keratsinivoice@gmail.com

Κάντε like το keratsinivoice στο facebook

Follow us στο twitter

Advertisement



 Advertisement

 Advertisement

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ