12 Δεκ 2016

Συγκέντρωση για την Υγεία στην πλατεία Καραϊσκάκη στις 14 Δεκέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη συγκέντρωση για το οξυμένο πρόβλημα της Υγείας του λαού την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη,
στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά απευθύνουν οι Λαϊκές Επιτροπές Πειραιά, Κορυδαλλού, Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Νίκαιας - Ρέντη, Περάματος και  Σαλαμίνας.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα οι Λαϊκές Επιτροπές αναφέρουν:

«Ζούμε και εργαζόμαστε σε μια περιοχή, όπου οι δημόσιες μονάδες Υγείας είναι ανεπαρκείς και υποβαθμισμένες. Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες μας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούμαστε και να αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε για υπηρεσίες Υγείας που έχουμε ανάγκη και δικαιούμαστε.

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήσαμε κινητοποιήσεις μέσα και έξω από τα νοσοκομεία, μέσα σε λαϊκές γειτονιές, αναδείξαμε το πρόβλημα, τι φταίει και τι πρέπει να γίνει.

Η δράση που έχει αναπτυχθεί τους προηγούμενους μήνες πρέπει να ενταθεί, να συνεχιστεί!

Δεν συμβιβαζόμαστε με τη σημερινή άθλια κατάσταση που:

1. Στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας οι μονάδες του ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) υπολειτουργούν γιατί λείπουν γιατροί βασικών ειδικοτήτων, προσωπικό και υλικά. Εργαστήρια και τμήματα είναι κλειστά.

2. Στη νοσοκομειακή περίθαλψη:

● Στο Κρατικό Νίκαιας, το Μεταξά και το Τζάνειο υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και υλικά. Στους εργαζόμενους χρωστάνε δεκάδες ρεπό, καθυστερούν οι πληρωμές εφημεριών και υπερωριών. Έχουν αυξηθεί οι ώρες εργασίας, ετοιμάζουν τη κατάργηση του σταθερού χρόνου εργασίας. Η εντατικοποίηση σημαίνει αντικειμενικά λόγω της σωματικής κόπωσης χειρότερες υπηρεσίες Υγείας και κινδύνους για τους ασθενείς.

● Έκλεισαν κλινικές και τμήματα (Παιδοχειρουργική στο Τζάνειο, Χημειοθεραπευτικά - Ακτινοθεραπευτικά τμήματα και Χειρουργικές κλινικές στο Μεταξά, κινδυνεύει με κλείσιμο η ενδοκρινολογική στο Κρατικό).

● Μειώνουν συνεχώς την κρατική χρηματοδότηση και προωθούν τη λειτουργία των δημόσιων μονάδων Υγείας ως επιχειρήσεις που θα "πουλάνε" υπηρεσίες Υγείας στους ασθενείς, για να καλύπτουν τις λειτουργικές τους ανάγκες.

Δεν συμβιβαζόμαστε με τα να υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι και ανασφάλιστοι χωρίς ουσιαστική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δεν συμβιβαζόμαστε με τις μεγάλες πληρωμές των ασθενών για συμμετοχή σε φάρμακα, εξετάσεις, νοσήλια.

Να σκεφτούμε:

Γιατί μας λένε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν» για την Υγεία, ενώ συνεχίζουν να επιδοτούν με εκατ. ευρώ τους επιχειρηματικούς ομίλους και παραγγέλνουν εξοπλισμούς 500 εκατ. δολαρίων για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ;

Γιατί χιλιάδες χρόνιοι πάσχοντες δυσκολεύονται να πληρώσουν για φάρμακα, την ίδια ώρα που μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες και ιδιωτικοί όμιλοι υγείας έχουν τεράστια κέρδη;

Θυσιάζουν την Υγεία των λαϊκών οικογενειών και τα δικαιώματα των υγειονομικών για να εξασφαλίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Η κατάσταση στην Υγεία είναι αποτέλεσμα της πολιτικής της ΕΕ, που θεωρεί τις παροχές Υγείας του λαού ως "κόστος, γιατί εμποδίζουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων". Αυτή είναι η αιτία της έλλειψης προσωπικού, των συγχωνεύσεων νοσοκομείων, της μειωμένης κρατικής χρηματοδότησης, της λειτουργίας των δημόσιων μονάδων υγείας ως επιχειρήσεις.

Λέει ψέματα η κυβέρνηση, προσπαθεί να εξαπατήσει το λαό, να τον παραπλανήσει, ότι τάχα με την ανάπτυξη θα βελτιωθεί η κατάσταση των εργαζομένων. Προκαλεί γιατί ως τώρα έχει ψηφίσει μέτρα που ξεθεμελιώνουν την κοινωνική ασφάλιση, μετατρέποντας τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα, αύξησε τις εισφορές, όπως και τους έμμεσους και άμεσους φόρους, μείωσε τους μισθούς. Και τώρα μπροστά στη 2η αξιολόγηση κλιμακώνει την επίθεση στα εργασιακά με χτύπημα των ΣΣΕ, νέα μείωση μισθών, ομαδικές απολύσεις, νέο αντιδραστικότερο συνδικαλιστικό νόμο.

Τα μέτρα που ετοιμάζει ειδικά για την Υγεία θα οδηγήσουν σε μεγαλύτερη επιδείνωση της κατάστασης για τα λαϊκά στρώματα, γιατί ο προσανατολισμός της είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και στα δημόσια νοσοκομεία, η στήριξη των μονοπωλιακών ομίλων που εκμεταλλεύονται την ανάγκη του λαού για Υγεία. Πρακτικά θα υπάρχει ένα ελάχιστο, πολύ κάτω από τις ανάγκες, επίπεδο παροχών για όλους, και όλες οι άλλες απαραίτητες υπηρεσίες Υγείας θα είναι προσβάσιμες για όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα.

Με την "ανάπτυξη" που ευαγγελίζεται, δεν πρόκειται να σταματήσουν οι θυσίες. Θα ματώσουμε ακόμα περισσότερο, γιατί τα κέρδη βγαίνουν από τη φθηνή εργατική δύναμη. Είναι προϋπόθεση της αύξησής τους. Τη στήριξη της κερδοφορίας και της "ανάπτυξης", υπηρετούν η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης των δημόσιων νοσοκομείων, των μονάδων του ΠΕΔΥ, των Κέντρων Υγείας, των προνοιακών ιδρυμάτων. Γι’ αυτό ετοιμάζουν την "αξιολόγηση", νέες περικοπές στους μισθούς, με απειροελάχιστες προσλήψεις σε προσωπικό.

Δεν αρκεί να αγανακτούμε - Να οργανωθούμε στα σωματεία και τις Λαϊκές Επιτροπές για να παλέψουμε για το δίκιο μας

Παλεύουμε για αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας που να καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες και να εξασφαλίζει μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα στους υγειονομικούς

Διεκδικούμε:

Να ενισχυθούν με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό τα δημόσια νοσοκομεία και να ανοίξουν οι κλινικές που έκλεισαν. Να αναπληρωθούν οι απώλειες σε μισθούς και δικαιώματα.

Να στελεχωθούν οι μονάδες του ΠΕΔΥ.

Πλήρης χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας από τον κρατικό προϋπολογισμό. Κατάργηση όλων των πληρωμών των ασθενών. Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους άνεργους και ανασφάλιστους. Αποκλειστικά δημόσιο δωρεάν σύστημα Υγείας και Πρόνοιας. Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.

Να φορολογηθούν με συντελεστή 45% τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Οργανωνόμαστε - Περνάμε στην αντεπίθεση!

Προχωράμε σε κινητοποιήσεις και αγωνιστικές πρωτοβουλίες σε νοσοκομεία, χώρους δουλειάς, γειτονιές.

Προχωράμε σε συγκέντρωση την Τετάρτη 14 Δεκέμβρη, ώρα 18.30 στην πλατεία Καραϊσκάκη».


SHARE THIS


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ