12 Δεκ 2016

Οι δηλώσεις Παρασκευόπουλου για την «Χρυσή Αυγή» προκαλούν ξεχωριστά τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες

Του Ζαχαρία Ζούπη*
Στις γειτονιές του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας γνωρίζουμε πολύ καλά τι είναι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Και όσοι είχαν ψευδαισθήσεις, το κατάλαβαν όταν δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Παύλο Φύσσα.

Γι αυτό μας εξοργίζουν δηλώσεις σαν αυτές του επί δύο χρόνια Υπουργού Δικαιοσύνης της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ κ. Παρασκευόπουλου που λειτουργούν σαν πλυντήριο της νεοναζιστικής οργάνωσης. Μας θλίβουν δηλώσεις τέτοιας «δημοκρατικής» ευαισθησίας την ώρα που το κόμμα αυτό δικάζεται για την εγκληματική του δράση συνολικά. Δεν τον γνωρίζει αυτό ο κ.Παρασκευόπουλος, ο οποίος έχει από την θέση που κατείχε τεράστιες ευθύνες για τις περίεργες, ασυγχώρητες καθυστερήσεις στην δίκη των οπαδών του Χίτλερ και της βίας; Δεν γνωρίζει ότι στελέχη αυτού του μορφώματος έχουν καταδικαστεί για ρατσιστικά εγκλήματα;

Ντρέπομαι που πολιτικοί που αυτοκαθορίζονται ως αριστεροί δείχνουν το λιγότερο ανοχή στην εγκληματική οργάνωση. Αισθάνομαι ότι οι δηλώσεις του αποτελούν δηλώσεις ντροπής και προκαλούν όλους τους Έλληνες και ιδιαίτερα τους Κερατσινιώτες και τους Δραπετσωνίτες.

Ελπίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η Κυβέρνηση θα καταγγείλουν αυτές τις αλλόκοτες, δήθεν αντισυστημικές απόψεις του στελέχους τους. Για να είμαστε δε σαφείς, φράσεις του στυλ «είναι ατυχείς δηλώσεις» ασφαλώς δεν συνιστούν κατηγορηματική καταδίκη.

Φαίνεται ότι δεν είναι αυτονόητο και ότι χρειάζεται διαρκής επαγρύπνηση απέναντι στον φασισμό και τους νοσταλγούς του ναζισμού, αλλά και σε απόψεις που ανοίγουν δρόμους έστω και ανοχής απέναντί τους.

*Ο Ζαχαρίας Ζούπης είναι επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κερατσινίου - Δραπετσώνας «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ»
















SHARE THIS


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ