15 Απρ 2017

Η Αποκαθήλωση στον Άγιο Παντελεήμονα Κερατσινίου (ΦΩΤΟ)

Σε κλίμα προσευχής και κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Μεγάλη Παρασκυεή 14 Απριλίου 2017 η Ακολουθία των Μεγάλων Ωρών και ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κερατσινίου.

Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος, πλαισιούμενος από τις κοπέλες όπου υπό την καθοδήγηση του π. Εμμανουήλ Καροφυλάκη δημιούργησαν το μοναδικό και υπέροχο έργο τέχνης τον φετινό επιτάφιο.

Μετά το εμπνευσμένο κήρυγμα του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστιανουπόλεως κ. Προκόπιος ευχαρίστησε τον π. Εμμανουήλ Καροφυλλάκη, ο οποίος υπηρετεί επί σαράντα συναπτά έτη στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος και με μεγάλη αυτοθυσία προσφέρει στην κοινωνία το πλούσιο φιλανθρωπικό έργο της Ενορίας του καθώς και την πολύτιμη συνδρομή του Ιερού Ναού στο ίδρυμα "Στοργή Γερόντων" όπου περιθάλπει εξήντα ένα καταπονεμένους συνανθρώπους μας

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα χέρια του π. Εμμανουήλ και την "Στοργή Γερόντων" έχουν φύγει για τον ουρανό εννενήντα επτά πονεμένοι συνάνθρωποι μας.

Τέλος να σημειωθεί ότι στην ακολουθία παρέστησαν πλήθος πιστών ενώ το Ιερό κουβούκλιο του Επιταφίου πλαισίωσαν Κρήτες της Ένωσης Κρητών Κερατσινίου Δραπετσώνας.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ