29 Νοε 2017

ΕΣΕΕ: Πώς πήγε η Black Friday σε Κερατσίνι και Πειραιά

Η ΕΣΕΕ θέλοντας να διερευνήσει τη δεύτερη συμμετοχή στη «Black Friday» στις κατά τόπους εμπορικές αγορές πραγματοποίησε ποιοτική
έρευνα σε κεντρικές πόλεις της χώρας στο εκτενές δίκτυο Συλλόγων-Μελών της. Παράλληλα, πραγματοποιήθηκε δειγματοληπτική έρευνα σε τυχαίο δείγμα επιχειρήσεων των κλάδων που συμμετέχουν σε εκπτωτικές περιόδους, δηλαδή επιχειρήσεις ένδυσης, υπόδησης, οικιακού εξοπλισμού, αθλητικών ειδών και παιχνιδιών.

Τα βασικά συμπεράσματα που συνάγονται είναι τα ακόλουθα:
Τα εμπορικά καταστήματα έλαβαν καλύτερη ενημέρωση σε σχέση με πέρυσι, με αποτελέσματα να υπάρξει μια καλύτερη οργάνωση για τη συμμετοχή τους. 
Για το μεγαλύτερο μέρος των καταστημάτων η πρακτική της «Black Friday» κατέχει θετικό αντίκτυπο όσον αφορά τον όγκο των πωλήσεων που πραγματοποιήθηκαν τη συγκεκριμένη μέρα.
Με βάση τους εκπροσώπους των εμπορικών συλλόγων οι πωλήσεις των καταστημάτων κινήθηκαν στις περισσότερες περιοχές  σε υψηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι τη συγκεκριμένη ημέρα.
Παρά τη θετική επιρροή στις πωλήσεις, η πλειονότητα του εμπορικού κόσμου σε γενικές γραμμές κρίνει αρνητικά την εν λόγω πρακτική για τις μικρές επιχειρήσεις.

Πειραιάς: Η πλειονότητα των καταστημάτων της πόλης (70%) συμμετείχε φέτος  στην πρακτική ( έναντι του 40-50% που συμμετείχε πέρυσι). Οι πωλήσεις των καταστημάτων κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα με την περυσινή εφαρμογή του Black Friday. Το καταναλωτικό κοινό φάνηκε πιο ενημερωμένο σε σχέση με πέρυσι με αποτέλεσμα να ενισχυθεί κατά πολύ η επισκεψιμότητα της αγοράς της πόλης.

Κερατσίνι: Συμμετείχε το 80-90% των εμπορικών καταστημάτων της περιοχής. Οι πωλήσεις κινήθηκαν σε υψηλότερα επίπεδα.

Πηγή: reporter.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου