7 Νοε 2017

Δημοσιεύτηκε η πολυαναμενόμενη απόφαση για την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά



Μετά από αρκετά χρόνια εκδόθηκε όλως πρόσφατα η πολυαναμενόμενη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που αφορά την Ιωνίδειο Σχολή Πειραιά,
με την  οποία κρίθηκαν οι αιτήσεις ακύρωσης των κληρονόμων Τσάτσου κατατεθειμένες ήδη από το 2011 κατά του Δήμου Πειραιά.
Οι αιτήσεις αυτές ενώπιον του Ανώτατου Δικαστηρίου επεδίωκαν την ακύρωση των αντίστοιχων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά για τη συγχώνευση της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στην Ενιαία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Πειραιά, δηλαδή τη συγχώνευση όλων των επιμέρους Σχολικών Επιτροπών του Δήμου – συμπεριλαμβανομένης της Ιωνιδείου Σχολής - σε μία Ενιαία Σχολική Επιτροπή για όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου, που πραγματοποιήθηκε με βάση τις διατάξεις του Ν. 3852/2010 (γνωστός ως νόμος Καλλικράτης). Με την ιδιαιτερότητα ότι η τέως Σχολική Επιτροπή της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά αφορούσε ένα Πρότυπο Σχολείο (Γυμνάσιο – Λύκειο) της πόλης με ένα πολύ εύρωστο ταμείο.
Στο σημείο αυτό να διευκρινίσουμε ότι οι Σχολικές Επιτροπές – παλαιότερα οι επιμέρους για κάθε σχολείο και πλέον η Ενιαία για όλες τις σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας εντός του Δήμου – διαχειρίζονται χρήματα, για να καλύπτουν τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (π.χ. κατανάλωση πετρελαίου, αγορά αναλώσιμων προϊόντων, αγορά υπολογιστών, φωτοτυπικών κλπ).
Τελικά, οι αιτήσεις ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας  απορρίφθηκαν δικαιώνοντας κατά αυτόν τον τρόπο το Δήμο Πειραιά και τις σχετικές αποφάσεις του περί της συγχώνευσης των σχολικών επιτροπών.
Μετά τη χρόνια αυτή δικαστική διαμάχη που εμπόδιζε την αξιοποίηση των χρημάτων του ταμείου της Σχολικής Επιτροπής της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά ευελπιστούμε ότι θα έρθει η σωστή αξιοποίηση των χρημάτων αυτών, η οποία να συμβάλλει στην εμφανή και ουσιαστική βελτίωση της σχολικής μονάδας της Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά αλλά και των υπόλοιπων σχολείων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου.

Στέλλα Ταφλαμπά
           


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ