9 Νοε 2017

Πειραιάς : Να ανακληθούν οι δύο απολύσεις των εκπαιδευτικών με αυτοάνοσα νοσήματα

Το θέμα της απόλυσης δυο αναπληρωτριών εκπαιδευτικών με ανίατες ασθένειες φέρνει το ΚΚΕ στη Βουλή, με Ερώτησή του προς τον υπουργό Παιδείας.

Οπως αναφέρεται στην Ερώτηση: «Το υπουργείο Παιδείας, με δελτίο Τύπου στις 20/10, ανακοίνωσε την ξαφνική απόλυση δύο αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάζονταν σε σχολεία της ΔΙΔΕ Πειραιά και της ΔΙΔΕ Βοιωτίας.
Ο λόγος που επικαλείται το υπουργείο είναι ότι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν σε ειδική κατηγορία (αυτοάνοσο νόσημα) δεν έχουν προσκομίσει το πιστοποιητικό από ΙΚΑ - ΕΤΑΜ - Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).
Η πραγματικότητα δεν είναι όμως έτσι. Η αναπληρώτρια εκπαιδευτικός που εργαζόταν σε σχολείο της ΔΙΔΕ Πειραιά:
έχει καταθέσει σχετική αίτηση για εξέταση και έκδοση του σχετικού πιστοποιητικού από τις 25 Απρίλη και
έχει ήδη καταθέσει ανάλογο πιστοποιητικό την προηγούμενη σχολική χρονιά, αλλά αυτό στην πορεία έληξε.
Η εκπαιδευτικός απευθύνθηκε στο υπουργείο Παιδείας και εξήγησε το αυτονόητο, ότι δεν ευθύνεται η ίδια για την καθυστέρηση, αλλά το ΚΕΠΑ (δημόσια υπηρεσία). Εξήγησε επίσης ότι η ασθένειά της δεν είναι ιάσιμη. Κατέθεσε, τέλος, τον αριθμό πρωτοκόλλου που έχει λάβει για να εξεταστεί ξανά και να εκδώσει νέο πιστοποιητικό (από τις 25 Απρίλη)! Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση της εκπαιδευτικού από τη Βοιωτία.
Οι απολύσεις αυτές είναι άδικες. Πολλοί σύλλογοι εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και ΕΛΜΕ, Ομάδες Γυναικών και οργανώσεις ατόμων με αναπηρία τις καταδικάζουν και ζητούν την ανάκλησή τους».
Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής, Γιώργος Λαμπρούλης και Διαμάντω Μανωλάκου, που υπογράφουν την Ερώτηση, ζητούν από τον υπουργό Παιδείας την άμεση επιστροφή των δύο αναπληρωτών εκπαιδευτικών στο σχολείο που εργάζονταν, με προσμέτρηση όλης της υπηρεσίας από τη μέρα που διορίστηκαν, χωρίς καμιά διακοπή και με καταβολή των ημερομισθίων που έχασαν. Παράλληλα, ζητούν την οριστική απαλλαγή των αναπληρωτών εκπαιδευτικών από την εξοντωτική και χρονοβόρα διαδικασία κατάθεσης κάθε χρόνο των ίδιων εγγράφων και πιστοποιητικών, τα οποία είναι ήδη στη διάθεση της υπηρεσίας.
Ενάντια στις απολύσεις των δυο εκπαιδευτικών, διαδηλώνουν αύριο Παρασκευή, στη ΔΙΔΕ Πειραιά, στη 1.30 μ.μ., μια σειρά εκπαιδευτικά σωματεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ