17 Ιουλ 2019

Ιός - Έμπολα – Νίκαια: Συναγερμός στο Κρατικό Νοσοκομείο με την 17χρονη, διαψεύδει ο ΕΟΔΥ

Χθες το απόγευμα διακομίστηκε Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, εσπευσμένα από τη Νάξο, μία 17χρονη Ιταλίδα με υψηλό πυρετό και αιμορραγικά συμπτώματα.


Το κορίτσι πέθανε σήμερα

Η διακομιδή της 17χρονης στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας έγινε με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας από τη Νάξο με συνθήκες κατεπείγοντος περιστατικού, ύποπτο για ιό Έμπολα ή παρεμφερούς μολυσματικού ιού. Κι αυτό γιατί η νεαρή Ιταλίδα πήγε στο νοσοκομείο της Νάξου με υψηλό πυρετό και αιμορραγία, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν οι γιατροί του νησιού στο ΕΚΑΒ.

Οι γιατροί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας εκτίμησαν τη βαρύτητα της κατάστασης, λέγοντας ότι η 17χρονη εμφάνιζε σοβαρή εικόνα σηψαιμίας, χωρίς βεβαίως να μπορεί να δηλωθεί με ακρίβεια τι είχε προκαλέσει αυτο το σηψαιμικό επεισόδιο.

Το κορίτσι τελικά πέθανε σήμερα το πρωί στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας που είχε μεταφερθεί από κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας.

Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ( ΕΟΔΥ).

ΕΟΔΥ: Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα για το θάνατο 17χρονης Ιταλίδας

Δεν ευθύνεται ο ιός Έμπολα σύμφωνα με τους λοιμωξιολόγους του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) για το θάνατο 17χρονης Ιταλίδας, η οποία διακομίστηκε εσπευσμένα χθες το απόγευμα από τη Νάξο με σοβαρή εικόνα σηψαιμίας και κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων δεν είναι συμβατά με τον ιό

Πηγή: neaselida.gr,enikos.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ