Απόδραση από την ψυχιατρική κλινική του Κορυδαλλού




Δύο φυλακισμένοι αλβανικής υπηκοότητας που κρατούνταν για υποθέσεις ναρκωτικών απέδρασαν τα ξημερώματα της Τρίτης από την ψυχιατρική κλινική των φυλακών Κορυδαλλού.

Οι φυγάδες έκοψαν το κάγκελο από το παράθυρο της ψυχιατρικής κλινικής, ένωσαν σεντόνια, τα οποία χρησιμοποίησαν σαν σχοινιά, κατάφεραν να κατέβουν από τον τοίχο και εξαφανίστηκαν από τον ακάλυπτο.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης έθεσε σε διαθεσιμότητα τον υπαρχιφύλακα και τους δύο εξωτερικούς φρουρούς του Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, ενώ για την απόδραση διενεργείται προανάκριση.
Αναρτήθηκε από ΑΝΤ1 Internet

Το θέμα των φυλακών του Κορυδαλλού είναι ένα δυσεπίλυτο ζήτημα που ταλανίζει το δήμο Κορυδαλλού εδώ και πολλά χρόνια, αλλά που αφορά και τον ευρύτερο Πειραιά, στον οποίο ανήκει το Κερατσίνι. Όντας κοντινοί δήμοι και ανήκοντας και οι δύο στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά δεν μπορούμε να μένουμε αδιάφοροι στην ύπαρξη των φυλακών και στις αποδράσεις που συμβαίνουν κατά καιρούς. Με τελευταίο παράδειγμα τη χθεσινή απόδραση των δύο κρατουμένων που κατηγορούνταν για το βαρύ έγκλημα των ναρκωτικών και κατάφεραν να αποδράσουν από την ψυχιατρική κλινική των φυλακών.

Άποψή μου είναι ότι οι φυλακές θα λειτουργούσαν καλύτερα, αλλα και οι κάτοικοι θα ζούσαν υπό πιο ασφαλείς συνθήκες, εάν οι φυλακές μεταφέρονταν και δεν ήταν σε κεντρικό σημείο, κοντά σε σπίτια και σχολεία.