30 Μαρ 2011

Η ΤΡΥΠΑ ΤΟΥ ΟΖΟΝΤΟΣ...



Ο πλανήτης μας, όπως όλοι γνωρίζουμε περιβάλλεται από την ατμόσφαιρα.Το περίβλημα της ατμόσφαιρας ονομάζεται όζον, το οποίο λειτουργεί ως ασπίδα για την γή μας,αφού την προστατεύει από τις βλαβερές ακτινοβολίες που εκπέμπει ο ήλιος .

Πιο συγκεκριμένα,το όζον λειτουργώντας σαν αόρατο φίλτρο απορροφά επικίνδυνες υπεριώδεις ακτίνες, που αν φτάσουν στο έδαφος είναι σίγουρο ότι μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές καταστροφές όχι μόνο στους ανθρώπους αλλα και γενικότερα σε όλο το οικοσύστημα!

Ειδικότερα,μπορεί να έχει ολέθριες επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου, εξασθενώντας το ανοσοποιητικό του σύστημα, αυξάνοντας τα κρούσματα καρκίνου του δέρματος ενώ παράλληλα οδηγεί σε αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη και βοηθάει αρνητικά στο λιώσιμο των πάγων.

Κύρια αιτία για την τρύπα του όζοντος θεωρείται η υπερβολική χρήση των χλωροφθοριανθράκων(cfc’s) που χρησιμοποιούνται σε κλιματιστικά και γενικά σε ψυκτικες συσκευές.Στην επέκτασή του επίσης συμβάλλουν τόσο τα καυσαέρια όσο και τα αέρια απόβλητα των εργοστασίων..

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ