26 Ιουλ 2011

Σφαίρες σε πλατεία όπου βρισκόταν ο Καρατζαφέρης

Τρόμος στην κεντρική πλατεία του χωριού Προσκυνά, όπου κατά τη διάρκεια καταδίωξης ληστών σημειώθηκαν πυροβολισμοί. Στο σημείο βρισκόταν ο Γ. Καρατζαφέρης με την αστυνομική του συνοδεία. Από τα πυρά δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ ήταν σε καφενείο και δεν κινδύνεψε ο ίδιος ούτε η φρουρά του, αλλά μόνο το πλήρωμα του περιπολικού που συμμετείχε στην καταδίωξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είχε προηγηθεί ληστεία σε υποκατάστημα της Eurobank στην Αταλάντη.
Οι ληστές πήγαν στο υποκατάστημα της τράπεζας στην Αταλάντη και, με την απειλή όπλου, πήραν τα χρήματα που βρίσκονταν στα ταμεία, περίπου 8.000 ευρώ, καθώς και ένα φορητό χρηματοκιβώτιο, το οποίο αποδείχθηκε εκ των υστέρων ότι δεν περιείχε χρήματα.
Αμέσως ανέπτυξαν μεγάλη ταχύτητα και κατευθύνθηκαν προς την Αθήνα από παράπλευρους δρόμους. Λίγο αργότερα στην περιοχή της Τραγάνας εγκατέλειψαν ένα καλάσνικοφ, το άδειο χρηματοκιβώτιο και μια κουκούλα.
Στην προσπάθεια τους να βγουν και πάλι στην εθνική οδό προς Αθήνα, βρέθηκαν στην πλατεία του χωριού Προσκυνά, όπου εκείνη την ώρα συνομιλούσε με κατοίκους ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.
Οι ληστές πυροβολούσαν συνεχώς προσπαθώντας να ξεφύγουν, καθώς ένα όχημα τους έκλεινε τον δρόμο, ωστόσο δεν υπήρξαν τραυματισμοί.
Οι τρεις δράστες, οι οποίοι φορούσαν κουκούλες, ήταν οπλισμένοι με καλάσνικοφ και επέβαιναν σε ασημί BMW, καταδιώχθηκαν από περιπολικά και αντάλλαξαν πυρά με αστυνομικούς λίγη ώρα μετά το περιστατικό στην πλατεία.
Η καταδίωξη συνεχίστηκε, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι κακοποιοί κατάφεραν να ξεφύγουν στο 85ο χιλιόμετρο της ΕΟ στο ρεύμα προς Αθήνα.
Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε αργότερα στην περιοχή της Θήβας, ενώ η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες.
"Ζούμε εν μέσω ληστών και δολοφόνων"
Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο κ. Καρατζαφέρης έδωσε συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που τον συνόδευαν και τόνισε ότι οι πολίτες ζουν πρωτόγνωρες καταστάσεις. "Αυτά δεν υπήρχαν πριν 20 χρόνια" είπε χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ