26 Ιουλ 2011

Τα ταξί στη Βουλή

8.000 ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται συγκεντρωμένοι έξω από το Κοινοβούλιο


Ιδιοκτήτες ταξί από όλη την χώρα συγκεντρώθηκαν σήμερα το απόγευμα έξω από το Κοινοβούλιο την ώρα που ο αρμόδιος υπουργός Μεταφορών κ. Ι. Ραγκούσης αναμένται να ενημερώσει τον Κοινοβουλευτικό Τομέα Ελέγχου του Πα.Σο.Κ. 


Περίπου 8.000 ιδιοκτήτες ταξί από όλη τη χώρα συμμετέχουν στη συγκέντρωση των ιδιοκτητών ταξί. Οι αυτοκινητιστές συγκεντρώθηκαν αρχικά στα γραφεία του ΣΑΤΑ επί της οδού Μάρνη.

Μιλώντας στους συγκεντρωμένους, πριν ξεκινήσει η πορεία, ο πρόεδρος του ΣΑΤΑΘύμιος Λυμπερόπουλος ανέφερε: «Είμαστε πολλοί, είμαστε ενωμένοι και θα νικήσουμε».

Η πορεία (προπορεύονταν δύο οχήματα και 300 μοτοσικλέτες) ακολούθησε τις οδούς Πατησίων και Σταδίου μέχρι το Σύνταγμα, όπου έφτασαν λίγο μετά τις 5:30. Κλειστή η κάθοδος της βασ. Σοφίας από Σέκερη, η άνοδος της Λ. Συγγρού από Διάκου.

Επίσης, η Ακαδημίας από Κανάρη, η Σταδίου από Αιόλου και η βασ. Αμαλίας από Συγγρού.

Εντός του Κοινοβουλίου, ο υπουργός Μεταφορών Ι. Ραγκούσης θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ για την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ιδιοκτητών ταξί.

Ηδη έχουν πραγματοποιηθεί οι κινήσεις των 21 βουλευτών, που ζήτησαν την συνεδρίαση με τη συλλογή υπογραφών, όσο και η πρωτοβουλία του γραμματέα της ΚΟ κ. Β. Εξαρχου, ο οποίος με γραπτή του ανακοίνωση την προηγούμενη εβδομάδα πήρε εμμέσως αποστάσεις από τους χειρισμούς του κ. Ραγκούση. Εν αναμονή της συνεδρίασης, υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, που κλήθηκαν να σχολιάσουν τις αντιδράσεις, σημείωναν ότι «υπάρχει ελευθερία της γνώμης, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του όμως όλοι πρέπει να καταλάβουν ότι υπάρχει και κυβέρνηση».

Επίσης την Τρίτη το πρωί ο βουλευτής Λακωνίας του Πα.Σο.Κ. κ. Λεων. Γρηγοράκος, ζήτησε από τον κ. Ι. Ραγκούση να παραιτηθεί ζητώντας παράλληλα να αναλάβει τις ευθύνες του.

«Ο κ. Γρηγοράκος ζητά την παραίτηση μέλους της κυβέρνησης που προωθεί την εφαρμογή ενός Νόμου,  που και ο ίδιος ο βουλευτής ψήφισε πριν από 4 μόλις μήνες, και σύμφωνα με τον οποίο συντελέστηκε η απελευθέρωση όλων των επαγγελμάτων από τις 2 Ιουλίου» Αυτό απάντησε προ ολίγου στον βουλευτή Λακωνίας του ΠΑΣΟΚ, κ. Λ. Γρηγοράκο ο υπουργός Υποδομών κ. Ι. Ραγκούσης.

«Ένα είναι το πραγματικό και κρίσιμο για την πορεία της χώρας ερώτημα: Θα προχωρήσουμε αποφασιστικά στις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος, και ειδικά μάλιστα όταν πρόκειται για την εφαρμογή ενός νόμου που έχουμε ήδη ψηφίσει και υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον ή θα υποταχθούμε στο φόβο του μικροπολιτικού κόστους και στα επιμέρους συμφέροντα συντεχνιών;» διερωτάται ο υπουργός Υποδομών.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα «ελευθέρας»

Έρευνα για το αδίκημα της παράνομης βίας εκ μέρους αυτοκινητιστών ταξί, διέταξε η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Ελενη Ράϊκου, με αφορμή τις κινητοποιήσεις του κλάδου σε διόδια.

Αντικείμενο της νέας έρευνας αποτελεί το άνοιγμα των διοδίων από τους οδηγούς ταξί, που έχει σημειωθεί σε όλη τη χώρα, με αποτέλεσμα την ελεύθερη διέλευση οχημάτων.

Η κ. Ράϊκου, με έγγραφο της δίνει εντολή στην αστυνομία να διερευνήσει αν διαπράχθηκε το αδίκημα της παράνομης βίας και να εντοπίσει τους υπαίτιους.

Στο πλαίσιο της έρευνας, οι αστυνομικοί θα ζητήσουν τις καταγραφές από το κύκλωμα καμερών που είναι εγκατεστημένο στα διόδια ενώ θα εξετάσουν, ως μάρτυρες, υπαλλήλους των διοδίων.



Αναρτήθηκε από το ΒΗΜΑ-On line

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ