27 Σεπ 2011

Υποβολή δύο έργων στο λιμάνι του Πειραιά συνολικού προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ στο ΕΣΠΑ

Δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 13.500.000 ευρώ υποβλήθηκαν μετά από Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. στο ΕΣΠΑ.

    Πρόκειται για τα  έργα (α) Διαπλάτυνση κρηπιδότοιχου λιμένος Αλών και δίκτυα επιβατηγού λιμένα και (β) κατασκευή νέου κρηπιδότοιχου για την εξυπηρέτηση κρουαζιερόπλοιων στην περιοχή Αγίου Νικολάου. Και τα δύο έργα έχουν προκηρυχθεί, εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ήδη εκτελούνται.
    Ο Ο.Λ.Π. Α.Ε. ήδη περιλήφθηκε ως δυνητικός δικαιούχος στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ενίσχυση των Υποδομών Προσπελασιμότητας – Ενέργειας» της κατηγορίας πράξης 01.30.01.01 με τίτλο «Ολοκλήρωση των λιμενικών υποδομών για τη βελτίωση της προσπελασιμότητας των νησιωτικών και παρακτίων περιοχών της Περιφέρειας Αττικής 2007-2013», τα οποία συγχρηματοδοτούνται από το ΕΤΠΑ, μετά από τροποποίηση της Πρόσκλησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αττικής.
    Η ένταξη των έργων αυτών στο ΕΣΠΑ αποτελεί ένα θετικό γεγονός, δεδομένου ότι έχουν ήδη συζητηθεί και συμφωνηθεί άλλα τρία σημαντικά έργα, τα οποία αναμένεται να ενταχθούν εντός των προσεχών εβδομάδων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ