27 Σεπ 2011

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΜΕΙΚΤΩΝ ΚΛΙΜΑΚΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Μεικτά κλιμάκια ελέγχου, αποτελούμενα από Επόπτες Δημόσιας Υγείας, Κτηνιάτρους, Γεωπόνους και εξειδικευμένα στελέχη του Τμήματος Εμπορίου, συγκρότησε με απόφασή του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου, για τη διενέργεια συνεχών συστηματικών  και αυστηρών ελέγχων σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης τροφίμων με στόχο τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών.

Για τη διασφάλιση της αποτελεσματικότητας και του αδιάβλητου των ελέγχων δημιουργήθηκε, με εντολή του Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά,  ηλεκτρονική βάση δεδομένων, στην οποία έχουν καταχωρηθεί όλα τα σημεία υγειονομικού ενδιαφέροντος εντός των ορίων ευθύνης της  Περιφερειακής  Ενότητας  Πειραιά (σούπερ μάρκετ, κρεοπωλεία, εστιατόρια, ταβέρνες , κυλικεία κ.λπ.) ανά Δήμο. Από τη συγκεκριμένη βάση,  η οποία θα ενημερώνεται συνεχώς με τις νέες αδειοδοτήσεις αλλά και τις διαγραφές καταστημάτων, θα επιλέγονται με τυχαίο τρόπο τα προς έλεγχο καταστήματα και οι διευθύνσεις τους θα γνωστοποιούνται στους ελεγκτές  καθ΄ οδόν προς την περιοχή που έχει  επιλεγεί για έλεγχο.
Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά  Στέφανος Χρήστου τόνισε:
« Με την καταγραφή των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων, την αλλαγή του τρόπου επιλογής των προς έλεγχο καταστημάτων και τη συγκρότηση των μεικτών κλιμακίων ελέγχου επιχειρούμε μια βαθειά ποιοτική τομή στο θέμα των  ελέγχων.
     Το εξειδικευμένο, έμπειρο και άρτια καταρτισμένο προσωπικό των υπηρεσιών μας θα πραγματοποιεί,  με την εποπτεία   και την κάλυψη της πολιτικής ηγεσίας, συνεχείς ελέγχους σε όλα τα σημεία εμπορίας και διακίνησης προϊόντων με στόχο την προστασία της υγείας και του εισοδήματος των συμπολιτών μας από φαινόμενα κερδοσκοπίας.
 Θεωρώ συμμάχους σε αυτή την προσπάθεια τους πολίτες καταναλωτές, τους οποίους καλώ να απευθύνονται στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά  σε κάθε περίπτωση που διαπιστώνουν διάθεση ακατάλληλων   προϊόντων, αισχροκέρδεια και παραπλάνηση ως προς τα χαρακτηριστικά των πωλούμενων προϊόντων.
     Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους επαγγελματίες, εμπόρους – κρεοπώλες - εστιάτορες κ.λπ., ότι η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά είναι ανοικτή σε διάλογο για τη βελτίωση του πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων και να τους καλέσω να τηρούν τις ισχύουσες υγειονομικές, κτηνιατρικές και αγορανομικές διατάξεις.
Είμαι βέβαιος ότι με τη συνεργασία όλων θα πετύχουμε το στόχο της διασφάλισης της δημόσιας υγείας και της προστασίας των
καταναλωτών».

πηγή enpeiraiei.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ