30 Σεπ 2011

OΧΙ στο κέντρο μεθαδόνης στο κρατικό στη Νίκαια λένε μαθητές και γονείς

Σε σφράγιση της ξεχωριστής πόρτας που επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας για την εξυπηρέτηση των χρηστών μεθαδόνης προχώρησε η Δημοτική Αρχή Νίκαιας- Αγ. Ι . Ρέντη σήμερα το πρωί (30 Σεπτεμβρίου).

Ο Δήμαρχος της πόλης Γιώργος Ιωακειμίδης με κατοίκους της περιοχής, με μαθητές των δυο σχολείων που γειτνιάζουν με το Κρατικό, με τους συλλόγους Γονέων-Κηδεμόνων και Καθηγητών υλοποίησαν την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 29ης Σεπτεμβρίου, δηλώνοντας με τον πιο έντονο τρόπο την αντίθεσή τους στις ενέργειες της Διοίκησης και της πολιτικής ηγεσίας, που απομονώνει τους ασθενείς του προγράμματος, βάζοντάς τους σε ένα κλουβί ξεχωριστά από τη λειτουργία του Νοσοκομείου.

«Παρά την απόφαση του Υπουργείου να ενταχθεί το πρόγραμμα μέσα στο Νοσοκομείο, ώστε και οι ασθενείς να λαμβάνουν την ιατρική περίθαλψη που έχουν ανάγκη –κατεύθυνση στην οποία είμαστε σύμφωνοι- διαπιστώνουμε ότι χωρίς κανένα σχεδιασμό τους «πετά» έξω από τα Νοσοκομεία, στην πόλη. Με την περίφραξη που στήθηκε μέσα σε μια εβδομάδα και με την κατασκευή ξεχωριστού κτίσματος διαπιστώνουμε ότι το κλουβί που δημιουργείται δεν υλοποιεί καμμία πολιτική απόφαση», δήλωσε ο Δήμαρχος στην τοποθέτησή του στο Δημοτικό Συμβούλιο και συνέχισε:

«Ψάχνουμε να βρούμε το διάταγμα του Υπουργείου, για να δούμε ποιο είναι ακριβώς το νομοθετικό πλαίσιο και με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι δεν υπάρχει (!). Η πρόταση που καταθέτουμε είναι συγκεκριμένη: Σφραγίζουμε την πόρτα, κινούμαστε για ασφαλιστικά μέτρα και ήδη υπάρχει αυτοψία της Πολεοδομίας ότι το κτίσμα είναι αυθαίρετο. Θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα που μας δίνει ο Νόμος για να αποτρέψουμε ένα λάθος. Είναι λάθος όσοι προσπαθήσουν να μας παρουσιάσουν ως ρατσιστές. Ρατσιστική είναι  η συμπεριφορά όσων μοιράζουν τους ανθρώπους σε κλουβιά» κατέληξε στην τοποθέτησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ