27 Οκτ 2011

6 από τα 15 Πρότυπα σχολεία βρίσκονται στον Πειραιά

Έξη σχολεία του Πειραιά θα λειτουργήσουν τελικά ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία.
Η τελική επιλογή σχολικών μονάδων, που θα λειτουργήσουν ως Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία ανέδειξε σε όλη την Ελλάδα από 15 Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Σε αυτή την τελική επιλογή περιλαμβάνονται, όπως γνωστοποίησε με ανακοίνωσή του ο βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης τα εξής σχολεία:
1ο 6θέσιο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά.
Μονοθέσιο Ράλλειων Πειρ, Σχολείων Π.Τ.Δ,Ε Πανεπιστημίου Αθηνών.
Τριθέσιο Ράλλειων Πειρ, Σχολείων Π.Τ.Δ.Ε.Π.Α.
Πειραματικό Γυμνάσιο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά
Πειραματικό Γενικό Λύκειο Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά.
Ζάννειο Πειραματικό Γενικό Λύκειο.
Στην τελική αξιολόγηση και επιλογή η οποία- όπως υπογράμμισε ο κ. Καρύδης-  είχε αυστηρά, επιστημονικά κριτήρια, ρόλο έπαιξαν:
•Τα προσόντα και η δουλειά των εκπαιδευτικών.
•Οι δημιουργικές, καινοτόμες δραστηριότητες αλλά και η κοινωνική προσφορά των σχολείων την τελευταία πενταετία
•Η εμπειρία των σχολείων από την πρακτική άσκηση των φοιτητών, την συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες σε συνεργασία με ΑΕΙ, την συμμετοχή σε διαδικασίες επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών, τη λειτουργία μαθητικών ομίλων
•H εμπειρία από την εκπόνηση σχεδίων αποτίμησης, αξιολόγησης και ανάπτυξης του σχολικού έργου της σχολικής μονάδας και την υλικοτεχνική υποδομή
«Έχει  ιδιαίτερη αξία να υπογραμμίσουμε ότι όλα τα σχολεία είναι Δημόσια. Τους ευχόμαστε να συνεχίσουν το ταξίδι τους στη γνώση με το ίδιο πάθος και όρεξη για την υψηλού επιπέδου εκπαίδευση των μαθητών του Πειραιά», τόνισε στην ανακοίνωσή του ο κ. Καρύδης.

pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ