27 Οκτ 2011

68 στρέμματα ξαναγίνονται δάσος στην Αμφιάλη

Σύμφωνα με απόφαση του Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής κ. Ηλία Λιακόπουλου και μετά από έγκαιρη και τεκμηριωμένη παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής Κερατσινίου-Δραπετσώνας  η δασική θέση «Τζουζέπενα» στην Αμφιάλη, 68 στρεμμάτων κηρύχτηκε ως αναδασωτέα δημόσια δασική έκταση.

Υπενθυμίζουμε ότι η συγκεκριμένη δασική έκταση καταστράφηκε από διαδοχικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2007, το 2008 και το 2010 και ακολούθως αγοράστηκε από ιδιώτες, οι οποίοι είχαν σκοπό να δημιουργήσουν φωτοβολταϊκό πάρκο. Η Δημοτική αρχή με αστραπιαίες κινήσεις κατάφερε να κινητοποιήσει την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής, ώστε να γίνει επανεγκατάσταση της δασικής βλάστησης είτε με φυσική αναγέννηση είτε με πρόγραμμα τεχνητής αναδάσωσης.
Ο Δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας κ. Λουκά Τζανής δήλωσε:
«Το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα είναι δύο περιοχές με τα χαμηλότερα ποσοστά πρασίνου ανά κάτοικο πανελλαδικά. Αποτέλεσε κυρίαρχη προεκλογική μας δέσμευση η προστασία και η ανάπτυξη του αστικού πρασίνου. Η βελτίωση του περιβάλλοντος και η προσπάθεια να αυξηθεί ουσιαστικά η ποιότητα της ζωής στην πόλης μας. Δεν είναι δυνατόν το Κερατσίνι και η Δραπετσώνα να περιβάλλονται από ένα φαλακρό βουνό, στο οποίο να αναπτύσσονται οι ιδιωτικές επιχειρηματικές δραστηριότητες. Η άμεση και ολοκληρωτική αναδάσωση του όρους Αιγάλεω, η οποία θα στηριχτεί για την ανάπτυξη των δέντρων από τη χρησιμοποίηση του νερού της Ψυτάλλειας, πρόταση που έχουμε διαμορφώσει ως πολιτική κίνηση και αποδέχτηκε η κεντρική εξουσία, αποτελεί ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ για την Περιβαλλοντική αναβάθμιση του Δυτικού Πειραιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ