30 Νοε 2011

Aνάκληση δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για τον ΟΛΠ Α.Ε.

Με δήλωση ανάκλησης ορισμένων δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» κατά αποφάσεων του Δ.Σ. του Ο.Λ.Π. Α.Ε. και του προσώπου του Προέδρου του κ. Γ. Ανωμερίτη, έληξε η προκληθείσα το 2010 διένεξη μεταξύ της εφημερίδας και του Ο.Λ.Π.- Γ. Ανωμερίτη στις 24.11.2011 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.
       Η δήλωση ανάκλησης έχει ως ακολούθως:

Στην Αθήνα σήμερα, 18 Νοεμβρίου 2011, οι κάτωθι υπογράφοντες Αλέξης Σκαναβής, εκδότης και νόμιμος εκπρόσωπος της ανωνύμου εταιρίας DBAS ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.-ιδοκτήτριας της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, Δημήτριος Μπενέκος, εκδότης της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος και  Γιάννης Μιχελάκης, πρώην διευθυντής της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος, δηλώνουμε με την παρούσα τα κάτωθι:
1) Ανακαλούμε στο σύνολό τους τα επίμαχα δημοσιεύματα της ως άνω εφημερίδας, όπως αναφέρονται στην με αρίθμ. κατάθ. 90201/2010 από 13-5-2010 αγωγή κατά της ως άνω εφημερίδας και των δηλούντων και ιδίως όλων όσων αφορούσαν στον τρόπο άσκησης των καθηκόντων και στο πρόσωπο του κυρίου Γεωργίου Ανωμερίτη, όπως αυτά αναλυτικά περιγράφονται στην προαναφερόμενη αγωγή και συγκεκριμένα περιέχονται στα φύλλα της 10-3-2010, της 11-3-2010, της 14-3-2010  και της 16-3-2010.
2) Με τα εν λόγω δημοσιεύματα αφενός αποσκοπούσαμε πρωτίστως στην πληροφόρηση της κοινής γνώμης, δεδομένου ότι η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος είναι μια από τις ευρύτερης κυκλοφορίας στην χώρα μας. Αφετέρου όμως, οι χαρακτηρισμοί σε αυτά του προσώπου του κ. Γεωργίου Ανωμερίτη ως «πολιτικά αήθους», ως υποκινητή «προκλητικών ρουσφετιών» και «αλισβερισιών» ξεπέρασε το αναγκαίο μέτρο που εξυπηρετεί το δικαίωμα πληροφόρησης της κοινής γνώμης.
3) Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι με τα ανωτέρω δημοσιεύματα ουδεμία πρόθεση είχαμε να βλάψουμε την τιμή και την υπόληψη του κ.Ανωμερίτη ως Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΛΠ Α.Ε., αλλά και ως πολιτικού προσώπου και ως ατόμου.
Κατόπιν των ανωτέρω ο κ. Γεώργιος Ανωμερίτης αποδέχεται την δήλωση αυτή και παραιτείται από το δικόγραφο και το δικαίωμα της με αρίθμ.κατάθ. 90201/2010 από 13-5-2010 αγωγής του κατά των κ.κ. Δημητρίου Μπενέκου, Αλέξη Σκαναβή και Γιάννη Μιχελάκη.
Και οι δυο πλευρές δηλώνουμε ρητά και ανεπιφύλακτα ότι καταργείται η μεταξύ ημών δίκη που έχει προσδιορισθεί να συζητηθεί την 24-11-2011 ενώπιον Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών ή σε οποιανδήποτε μετ’ αναβολής δικάσιμο και ότι ουδεμία πλέον τυχόν αξίωση υφίσταται μεταξύ ημών ή πρόκειται να ανακύψει στο μέλλον εξ αυτής της αιτίας.
Αθήνα, 18-11-2011
Δημήτριος Μπενέκος
Αλέξης Σκαναβής (ως εκδότης και ως νόμιμος εκπ. της DBAS ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε.)
Γιάννης Μιχελάκης
Ο αποδεχόμενος την δήλωση Γεώργιος Ανωμερίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ