30 Νοε 2011

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ. Σ. ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ Δ.Ε.Η.


Αυτός ο σκληρός, ο βάρβαρος νόμος τελικά θα καταπέσει ως αντισυνταγματικός. Δεν δηλώνω πολυπράγμων.
Δεν δηλώνω συνταγματολόγος. Κι αν ακόμη δεν είναι στη σύλληψη του ως φόρος, αντισυνταγματικός – που είναι - ( διότι το Σύνταγμα προβλέπει την κοινωνική δικαιοσύνη σε ότι αφορά την κατανομή των φορολογικών βαρών – όσο περισσότερα χρήματα έχεις τόσο περισσότερο φόρο πληρώνεις), οι προβλεπόμενες ποινές είναι εξ ορισμού απάνθρωπες, αντισυνταγματικές παράνομες, μη λογικές. Πληρώνεις το ρεύμα σου κόβουν το ρεύμα. Πληρώνεις το νερό σου κόβουν το νερό. Δηλαδή θα μου κόψουν και τον αέρα και το δικαίωμα να ζω;


Ήδη η κυβέρνηση άρχισε να υποχωρεί. Και η υποχώρηση δεν είναι ήττα. Πολλές φορές είναι και στοιχείο λεβεντιάς. Δίνουν πλέον περιθώριο στις 80 ημέρες, από τις 40 που έδιναν πρώτα. Αρχίζουν και κατηγοριοποιούν και ποιες ομάδες δεν θα πληρώσουν καθόλου.
Θα ήμουν ευτυχής αν τη στάση του Δημάρχου Πειραιά την είχαν, με την ίδια διεκδικητική ένταση, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Τ.Ε.Δ.Α. και της Κ.Ε.Δ.Ε. Δεν έχουμε άμεση αρμοδιότητα. Εγώ πήρα θέση από την πρώτη στιγμή με ειλικρίνεια και πολιτική προσέγγιση κοινωνικής ευαισθησίας, χωρίς υστεροβουλίες και λαϊκισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ