29 Νοε 2011

Χρώματα και παιδικα χαμόγελα στην Εκδήλωση στον Πειραιά για τα παιδιά

Ο Πειραιάς γέμισε χρώματα και παιδικά χαμόγελα, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε προχθές, στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά (Φίλωνος 29), με πρωτοβουλία του Δήμου Πειραιά, σε συνεργασία με το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Πειραιώς Τέχνη».
Τα παιδιά των παιδικών σταθμών, των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων, έπαιξαν παιχνίδια και ζωγράφισαν με το δικό τους ξεχωριστό τρόπο, σημαντικά σημεία της πόλης όπως : το Δημοτικό Θέατρο, το Αρχαιολογικό μουσείο, το Ναυτικό μουσείο, το Δημαρχείο, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη κ.α.
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, παραβρέθηκε στην εκδήλωση, συζήτησε με τους γονείς των παιδιών που συμμετείχαν και παρακολούθησε τις δραστηριότητες και τις εικαστικές δημιουργίες όλων των παιδιών.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, κάθε παιδί που ολοκλήρωνε την εικόνα από κάποιο σημείο της πόλης, έπαιρνε σε φάκελο και ένα αναμνηστικό γραμματόσημο, για να θυμάται εκτός από την εικαστική δημιουργία του και το κτήριο της Δημοτικής Πινακοθήκης που ήταν το παλιό ταχυδρομείο του Πειραιά. Στο τέλος, όλα τα παιδιά ζωγράφισαν έναν μεγάλο πολύχρωμο πίνακα, τον οποίο προσέφεραν στο Δήμαρχο.
Ο κ. Μιχαλολιάκος, μετά την εκδήλωση, δήλωσε:
«Η σημερινή ημέρα είναι πολύ όμορφη. Να συγχαρώ την άξια Αντιδήμαρχο κ. Λίτσα Σαρρή, όλο το προσωπικό των Βρεφονηπιακών Σταθμών και τους γονείς.
Να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τα παιδάκια για τις δημιουργίες τους. Αποτελούν τη ζωντανή ελπίδα για έναν Πειραιά καλύτερο και μια Ελλάδα καλύτερη από αυτή που βιώνουμε σήμερα.
Θερμά συγχαρητήρια. Ο Δήμος Πειραιά είναι εδώ, για να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις που έχει η εποχή μας.»

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ