29 Νοε 2011

Θαλάσσια ρύπανση στη Σαλαμίνα και το Πέραμα

Μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας ενημερώθηκε, για περιστατικό ρύπανσης στη θαλάσσια περιοχή «ΑΜΠΕΛΑΚΙΑ» νήσου Σαλαμίνας, πλησίον της ακτής , από μαύρα και ιριδίζοντα πετρελαιοειδή, έκτασης περίπου 550 τ.μ..

Άμεσα στην περιοχή έσπευσε για διενέργεια ελέγχου και αυτοψίας, πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. και ελήφθησαν, από μικτό κλιμάκιο ΚΛΠ/ΤΠΘΠ και Λιμενικού Τμήματος Σαλαμίνας, δείγματα, προκειμένου να αποσταλούν στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση και ταυτοποίηση.
Τις εργασίες απορρύπανσης ανέλαβε ιδιωτικό συνεργείο, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε η αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Επίσης, μεσημβρινές ώρες χθες, εντοπίστηκε και ρύπανση στη θαλάσσια περιοχή Περάματος, μεταξύ Α΄ και Β΄ προβλήτας, έκτασης περίπου 100 τ.μ., με διάσπαρτες κηλίδες από μαύρα και ιριδίζοντα πετρελαιοειδή, ανάμεσα σε πρυμνοδετημένα πλοία. Άμεσα ξεκίνησε διαδικασία απορρύπανσης από την ανάδοχο ιδιωτική εταιρεία του ΟΛΠ ΑΕ.
Έλεγχος διενεργείται από κλιμάκιο ΚΛΠ/ΤΠΘΠ και Λιμενικού Τμήματος Περάματος, ενώ προέβησαν σε λήψη δειγμάτων από τις δύο περιοχές που σημειώθηκε η ρύπανση, για συγκριτικό έλεγχο και ταυτοποίηση.
Προανάκριση και για τα δύο περιστατικά διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Σαλαμίνας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ