28 Δεκ 2011

Ερώτηση Νεράντζης: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΥΜΑΤΟΛΑΣΠΗ ΣΤΗΝ ΨΥΤΤΑΛΕΙΑ



Ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σχετικά με την εναπόθεση και ταφή της αποξηραμένης λυματολάσπης, στην Ψυττάλεια, με προφανή και επικίνδυνη ενόχληση των κατοίκων των γύρω περιοχών Δραπετσώνας, Κερατσινίου,
Περάματος και Σαλαμίνας, κατέθεσε ο βουλευτής της ΝΔ Τάσος Νεράντζης. Συγκεκριμένα ανέφερε: Εξαιτίας της λήξεως της συμβάσεως με την εταιρεία, που είχε την ευθύνη μεταφοράς της σε άλλους χώρους (στην Ελλάδα και το εξωτερικό), υπερπληρώθηκαν οι δύο δεξαμενές προσωρινής εναποθέσεως της αποξηραμένης λυματολάσπης που βρίσκονται επί της νήσου Ψυττάλειας, ακριβώς απέναντι από τις ακτές της Δραπετσώνας, του Κερατσινίου, του Περάματος και της Σαλαμίνας.
    Προς αντιμετώπιση της καταστάσεως αυτής η ΕΥΔΑΠ, άκριτα και αξιοκατάκριτα εναποθέτει καθημερινά εκεί, χωρίς κανένα μέτρο περιβαλλοντικής προστασίας, δεκάδες τόνους από το υλικό αυτό.
    Επειδή, ένα μεγάλο μέρος της λυματολάσπης αυτής, με τη βοήθεια της βροχής, παρασύρεται και μολύνει τη θάλασσα.
    Επειδή, είναι πολλοί και οξύτατοι οι περιβαλλοντικοί κίνδυνοι, τους οποίους εγκυμονεί η κατάσταση αυτή για τη μείζονα περιοχή.
    Επειδή, συντρέχει ακόμη και κίνδυνος αναφλέξεως των οργανικών στοιχείων που περιέχονται στην λυματολάσπη.
    Ο βουλευτής ρώτησε αν ο υπουργός γνωρίζει όλα αυτά που διαπράττει η ΕΥΔΑΠ, αυθαιρέτως και παρανόμως, τον τελευταίο καιρό, στη Ψυττάλεια, σε βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας των κατοίκων της μείζονος περιοχής και ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει αμέσως, ώστε να διακοπεί η αφόρητη αυτή και επικίνδυνη κατάσταση;
http://www.enpeiraiei.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ