28 Δεκ 2011

Τέθηκε θέμα άμεσης εκλογής αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ

Βενιζέλος, Λοβέρδος, Χρυσοχοΐδης και Μίχας ζητούν άνοιγμα της διαδικασίας

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του 24h.gr, οι κ.κ Ε. Βενιζέλος, Α. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης και Γ. Μίχας έχουν θέσει θέμα εκλογής αρχηγού του ΠΑΣΟΚ,
πριν από το τέλος των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, που ερμηνεύεται ότι επιθυμούν άνοιγμα της διαδικασίας διαδοχής, άμεσα.

Ειδικότερα, ο κ. Βενιζέλος φέρεται να επισήμανε ότι μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου πρέπει να έχουν αποφασιστεί οι διαδικασίες που θα ακολουθήσει το Κίνημα. Ανέφερε επίσης ότι ο ίδιος δεν θα είναι σε θέση να μετέχει σε διαδικασίες ανάλογες με τη σημερινή ή άλλες, καθώς θα πρέπει να συμμετέχει στη διαδικασία ολοκλήρωσης του PSI. Τόνισε επίσης ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη για το τι θα κάνει, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά.

Ο κ. Βενιζέλος τόνισε ότι ο ίδιος δεν είναι κατά των καταστατικών διαδικασιών, οι οποίες προβλέπουν εκλογή Προέδρου με καθολική ψηφοφορία μελών και φίλων, αλλά όλα αυτά πρέπει να τελειώσουν μέχρι τις 15 Ιανουαρίου.

Κατά τις ίδιες πάντα πληροφορίες ανέφερε ότι ο ίδιος, απευθυνόμενος στους παρόντες, είπε ότι είναι έτοιμος να καταθέσει τις φιλοδοξίες του, «εφόσον μου το ζητήσετε».

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, σχολιάζοντας μια φράση του κ. Παπανδρέου ότι «θα κάνω το χρέος μου», ζήτησε διευκρίνηση «ποιό απ΄ όλα» τα χρέη εννοεί ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επισήμανε ότι στην εισήγηση του κ. Παπανδρέου υπάρχουν πολλές ασάφειες, οι οποίες δεν βοηθούν κανέναν. Και πρότεινε, σε περίπτωση που τα πράγματα δεν ξεκαθαριστούν, να συνεδριάσει εκ νέου το Πολιτικό Συμβούλιο για να πάρει σχετικές αποφάσεις.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ