28 Ιαν 2012

Σύλληψη δύο ημεδαπών στον Ρέντη Αττικής για εκβίαση ιδιοκτήτη καταστήματος στην Κεντρική Λαχαναγορά






Χθες (27-1-2012) το μεσημέρι, συνελήφθησαν στην περιοχή Αγ. Ιωάννη Ρέντη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Ιωάννη Ρέντη, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 37 και 58 ετών για εκβίαση.

Ειδικότερα χθες το πρωί μετέβη στο Τμήμα Ασφάλειας Άγιου Ιωάννη Ρέντη 65χρονος ημεδαπός,  Αθηνών και υπέβαλε μήνυση σε βάρος των δύο ανωτέρω ημεδαπών, επίσης εμπόρων της Κεντρικής Λαχαναγοράς Αθηνών, οι οποίοι απαιτούσαν εκβιαστικά να τους καταβάλει το χρηματικό ποσό των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ (45.000), προκειμένου αυτοί να μην καταθέσουν προσφορά στην αρμόδια επιτροπή προμηθειών Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων για την τροφοδοσία Υπηρεσιών του, προϋπολογισμού εννιακοσίων χιλιάδων (900.000) ευρώ.
Το μεσημέρι της ιδίας, αστυνομικοί του του Τμήματος Ασφάλειας Άγιου Ιωάννη Ρέντη μετέβησαν σε προκαθορισμένο σημείο συνάντησης (το κατάστημα του παθόντα) και συνέλαβαν τους δύο δράστες την ώρα που έβγαιναν από αυτό. Στην κατοχή τους βρέθηκαν στον μεν πρώτο το ποσό των είκοσι χιλιάδων ευρώ (20.000) και στον δεύτερο το ποσό των είκοσι πέντε χιλιάδων ευρώ (25.000), αποτελούμενα από προσημειωμένα χαρτονομίσματα των πεντακοσίων (500) ευρώ.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα ξύλινο γκλόπ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ