30 Απρ 2012

Συνέλευση των κατοίκων του Πειραιά για τις παραλίες


Επιτροπή πρωτοβουλίας συγκροτήθηκε στη Συνέλευση Κατοίκων οι οποίοι αντιτίθενται στην ιδιωτικοποίηση των παραλιών Φρεαττύδας και Βοτσαλάκια που έγινε την Κυριακή 22/04/12 στην πλατεία Αλεξάνδρας στον Πειραιά.
Μέχρι στιγμής η επιτροπή έχει συλλέξει 641 υπογραφές από δημότες που αντιτίθενται στην απόφαση του Δημάρχου.
Στην ανακοίνωσή τους οι κάτοικοι τονίζουν: «Ο Δήμαρχος Κος Μιχαλολιάκος, κινούμενος σε καθαρά μνημονιακό πλαίσιο, αποφάσισε μόνος του, χωρίς καν να ενημερώσει και να ζητήσει τη γνώμη των κατοίκων του Πειραιά, το ξεπούλημα των δύο παραλιών μας με διαδικασίες fast track (γρήγορου ξεπουλήματος δηλαδή).
Επιπλέον γίνεται σαφές πως οι "ενδιαφερόμενοι" για τα τα Βοτσαλάκια και τη Φρεαττύδα επιταχύνουν τις διαδικασίες, για να είναι όλα ( καφετέριες, πάρκινγκ, σινεμά, ξαπλώστρες, μπράβοι...) στη θέση τους για το επερχόμενο καλοκαίρι και τα μπάνια του λαού - για τα οποία αυτός θα κληθεί να πληρώνει, σε μια συγκυρία που δεν έχει ούτε να φάει, κυριολεκτικά πλέον...
Βέβαια οι "ενδιαφερόμενοι" δε νοιάζονται για τα ψιλά που θα εισπράττουν από τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες. Ας μη γελιόμαστε άλλωστε. Όλα γίνονται για να βάλουν πόδι σε κοινόχρηστους χώρους-φιλέτα μοναδικής ομορφιάς, ανοίγοντας μαγαζιά πάνω στο κύμα με απεριόριστη δυνατότητα επέκτασης και μάλιστα με τεράστιο ιδιωτικό πάρκινγκ!
Δηλαδή πρόκειται για το όνειρο κάθε επιχειρηματία μαγαζιών της μέρας και της νύχτας και μάλιστα με τη βούλα του Δημάρχου για να μην έχει ανάγκη κανέναν!
Τέρμα πλέον οι ερασιτεχνισμοί τύπου SCUBA, το οποίο λειτουργεί για χρόνια στα κλεφτά και στην παρανομία μπροστά στα "στραβά" μάτια τόσων Δημάρχων, δημοτικών αρχόντων και δημοτικών υπαλλήλων (πρόκειται μάλλον για μακρόχρονη ενδημία "στραβισμού" στο Δήμο Πειραιά!!).
Απέναντι λοιπόν σε αυτή την πολιτική του Δημάρχου μας, που αυθαίρετα βαφτίζει την ιδιωτικοποίηση των παραλιών μας ως «αξιοποίηση», την τσιμεντοποίηση τους ως «ανάπτυξη» και την δημιουργία λίγων θέσεων εργασίας ως «κοινό συμφέρον», οι κάτοικοι του Πειραιά αυτοοργανωνόμαστε και κάνουμε σαφές πως δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν εκλεγμένο δημοτικό άρχοντα να αποφασίζει για εμάς χωρίς εμάς ακολουθώντας το παράδειγμα της κεντρικής εξουσίας.
Στη δεύτερη Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε γι’ αυτό το θέμα την Κυριακή 22/04/12 στην πλατεία Αλεξάνδρας με την συμμετοχή πολλών κατοίκων του Πειραιά, συγκροτήθηκε επιτροπή πρωτοβουλίας κατοίκων. Ήδη σε τρείς μέρες μόνο συλλέξαμε 641 υπογραφές πειραιωτών κατά των σχεδίων του Δημάρχου και έπεται συνέχεια. Στόχος όλων μας είναι να παραμείνουν οι παραλίες μας δημόσιες, ανοιχτές και προσβάσιμες για όλους. Καταγγέλουμε τον Δήμαρχο μας Κο Μιχαλολιάκο και τους δημοτικούς συμβούλους του και τους καλούμε να σεβαστούν τη βούληση των Πειραιωτών. Τους καλούμε να διατηρήσουν τις παραλίες μας δημόσιες, καθαρές και όμορφες ως οφείλουν σύμφωνα και με τα δημοτικά τέλη που όλοι πληρώνουμε για τον σκοπό αυτό και δηλώνουμε, πως όσες άδειες κι αν δώσει ο Δήμαρχος, για μας και για το Σύνταγμα της Ελλάδας, αυτοί που θα εμφανισθούν για να εγκατασταθούν στις παραλίες μας και να τις οικειοποιηθούν είναι παράνομοι καταπατητές δημόσιας γης και ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΑΤA ΠΩΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΣΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ.
Τέρμα η ανοχή σε όσους επί χρόνια πλούτιζαν σε βάρος μας εκμεταλλευόμενοι δημόσια αγαθά σε συμπαιγνία με επίορκους δημόσιους λειτουργούς και μας οδήγησαν στην ολική κατάρρευση και εξαθλίωση.



http://www.pireas2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ