30 Απρ 2012

Ξεκίνησε τη λειτουργία του το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στο Δήμο Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη


Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος ξεκίνησε να λειτουργεί στα Δημοτικά Ιατρεία Νίκαιας-Αγ.Ι. Ρέντη ( Βοσπόρου 2 και Αμερικανίδων Κυριών).  Ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Ιωακειμίδης επισημαίνει:



«Το σημαντικότερο είναι να πάρει ο ίδιος ο καπνιστής την απόφαση, ότι θέλει να κόψει το κάπνισμα. Το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος στα Δημοτικά Ιατρεία της πόλης προσφέρει σοβαρή βοήθεια στους καπνιστές να κόψουν το κάπνισμα. Με την υποστήριξη ειδικά εκπαιδευμένης ιατρικής ομάδας, οι ενδιαφερόμενοι υποστηρίζονται ψυχολογικά και για την αποθεραπεία τους ακολουθούν μεθόδους που βασίζονται σε διεθνείς οδηγίες που δίνονται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.  Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες επτά στους δέκα Έλληνες καπνιστές δηλώνουν επιθυμία να κόψουν το κάπνισμα, όμως από αυτούς μόνο το 3-5% αναμένεται να τα καταφέρει, εξαιτίας της εντονότατης εξάρτησης από τη νικοτίνη. Η λειτουργία του συγκεκριμένου ιατρείου δεν έχει στόχο να κάνει  άλλη μια αντικαπνιστική εκστρατεία αλλά να παρέχει ουσιαστική, συνεχή και επιστημονικά τεκμηριωμένη στήριξη».


 Οι καπνιστές συνευρίσκονται μια φορά την εβδομάδα περίπου μια ώρα, υπό την επίβλεψη ιατρού και ψυχολόγου. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων παρέχεται ψυχολογική στήριξη για τη διακοπή του καπνίσματος, ιατρικός έλεγχος και παρακολούθηση ανάλογα με το ιστορικό υγείας και τις συνήθειες του κάθε καπνιστή. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή (13.30-14.300 και  σκοπό έχουν την έναρξη, συνέχιση και την τελική απεξάρτηση από το τσιγάρο. Οι ενδιαφερόμενοι που θέλουν να πάρουν μέρος στο πρόγραμμα μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 210 4912187.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν και γίνονται από εθελοντές ιατρούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Recent Posts Widget

ΝΙΚΑΙΑ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ